BU ESER SİZİN!

23-09-2019

Toplum giderek istenmeyen bir hale dönüşüyor. Toplumun bu kötü hale dönüşmesi ya da dönüştürülmesi kısa sürede olan bir iş değil.

Uzun süreli bir işle dönüşen toplum içinde yaşayan insanlar pragmatist bir hal alarak kendinden başka bir şey düşünmez oldu.

Bu iş bir proje miydi? Değil miydi? Bilmem. Ancak bu dönüşme sistemli ve programlı yapılan bir işe benziyor.

Toplum maalesef öyle bir hal aldı ki, merhamet, acıma, af ve sevgi duyguları neredeyse yok denecek duruma gelindi.

İnsanlar birbirilerine güvenmez hale geldi. Açlıktan ölen olsa yardım edilmez oldu. Kimse kimseye borç vermez oldu.

Gözümüz önünde yaralanan, bıçaklanan veya öldürülene yardım edeceğimize onu seyredip fotoğraf çeker hale geldik.

Her şeyden; nemalanma, çıkar sağlama, her şeyi paraya dönüştürme, menfaatsiz iş yapmama, işi haklı veya haksız kendine yontma vs.

Seküler yaşam tarzı bizi dinden uzaklaştırdı. Din diye yaşadığımız şey ise gelenek, görenek ve bidatlerimiz oldu.

Seküler yaşam tarzı bizi inandığı ve yaşadığı farklı olan bir insan tipine dönüştürdü. Görsel anlamda iyi olup da özde berbat hale gelen insan tipleri her tarafta görülmeye başlandı.

Laikçi anlayış bir asırdır devam eden bir dönüştürmeyi başarılı bir şekilde yürüttü. Bunu tek başına mı yürüttü? Zannetmiyorum.

Öncellikle insanları kendi tarihi ve dini dinamiklerinden kopardılar. Tepeden tırnağa tüm batılı değerleri insanlara dayattılar.

  Ahlak, Din, Allah korkusu, Namus gibi kavramların içini boşaltılar. İnsanlara manevi değerler yerine maddi değerler benimsetildi.

Dini değerler anlamsızlaştırılmaya ve değersizleştirilmeye çalışıldı. İstedikleri anlamda başarılı olarak bu yolda epey de yol aldılar.

Bu arada gerek eğitim yoluyla, gerek sinema ve filmlerle Dini değerleri alaya alarak insanların gözünde değersizleştirip, anlamsızlaştırmaya çalıştılar.

Dini sembol, figür ve temsilcileri; yobaz, üçkâğıtçı, dalavereci, anlamsız, boş ve faydasız göstermeye çalıştılar.

Oluşturmaya çalıştıkları algı konusunda epey bir mesafe kat ettiler. Bu algının gerçek olduğuna toplumun büyük kesimini inandırdılar.

Toplumu bir şekilde dönüştürdüler. Diğer bir kesimi ise gerek para, gerek makam, gerek kadın ve gerekse bazı metalarla dönüştürmüş oldular.

Şimdi bakıyorsunuz ki, birbirini dolandırmayı marifet sanan insanlar, merhamet ve Allah korkusu olmadan en ufak tartışmada insan öldüren insanlar o kadar artmış ki.

Birbirilerine saygısı olmayan insanlar, kul hakkı bilmeden kul hakkı yiyenler, benim işim görülsünde kime ne olursa olsun diyenler…

Önünde bir düşen olursa eğilip de kaldırmayanlar, başkasının acısına gülüp eğlenenler, enkaz ortasında eğlenip selfie çekenler…

Paraya ihtiyacı olana borç para verip ihtiyacını gidereceğine tefecilik yaparak ihtiyacı olandan kat be kat para alıp sömürenler…

Namus ve şeref anlayışının alt üst olması, her türlü sapıklığın ve sapkınlığın giderek artması, cinsel istismarların, ensest ilişkinin, LGBT gibi sapıklıkların artması…

İlkeli ve dürüst olmanın anlamsızlaşması ve anlamsızlaştırılması, Yalan atmanın ve fırsatçılığın prim yapması…

İşte tüm bunlar sizin eseriniz. Ne yazık ki siz laikçi yobazlar toplumu dönüştürdünüz. Hem de öyle bir dönüştürdünüz ki dönüştürdükleriniz şimdi kendilerine, tarihlerine ve dinlerine düşmanlar

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?