BU VEBAL KİMİN?

28-01-2019

            Yıllardır hastanelerimizin özellikle de Devlet Hastanelerimizin yoğun olduğunu söylüyoruz. Bölge Devlet Hastanesinin koridorlarından ise neredeyse geçilmiyor.

            Acil kısmında; kuyruklar bitip tükenmiyor. Hastaların çevre il ve ilçelerinden gelmeleri yoğunluğu artırıyor.

            Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Yeni hastaneler gündemde iken yıllardır kapalı tutulan ya da açık iken atıl hale getirilen hastane binaları neden kullanılmaz?

            Eski Devlet Hastanesi yeni Bölge hastanesi açıldıktan sonra neden kapalı tutuldu? Bu bina değerlendirilemez miydi?

            Bölge hastanesi böyle yoğun olduğu halde ve birazcık olsun rahatlama için çaba sarf edilmesi gerekirken bu çaba Eski Devlet Hastanesinin açılması için gösterilemez mi?

            Eski Devlet Hastanesi merkezi bir konumda ve üstelik Bölge Hastanesi ve yeni yapılan Kadın Hastalıkları Hastanesi güzergâhındadır.

            Bölge Hastanesinde çok yoğun olan Poliklinikler Eski Devlet Hastanesinde açılamaz mı? Mesela Göğüs Hastalıkları ve/veya Kardiyoloji için bu bina tahsis edilebilir.

            Esentepe alanında bulunan yeşillikler içinde bulunan bu bina Göğüs Hastalıkları için bulunmaz bir alandır.

            Bu binanın yıllarca verimsiz bir şekilde kullanılması ve atıl bir şekilde çürümeye terk edilmesi, önemli misyondan önemsiz bir duruma getirilmesi büyük bir vebaldir.

            Bu vebali Hastaneyi gereksiz bir konuma getirenler yüklenmiştir. Bunca yıldır Hastane olarak kullanılabilecek iken kullanılmaması birçok hastanın orada tedavi olmasını engellemiştir.

            Ancak bundan sonra bu Binanın Hastane binası olarak kullanılması ve birçok hastanın tedavi görebilme imkânına sahip olması vebalin son bulmasına neden olacaktır.

            Bir devrin vebalini yüklenenlere karşı yapılabilecek en güzel şey bundan sonra Binanın Hastane olarak açılması hatta daha büyük bir bina haline getirildikten sonra açılışının yapılmasıdır.

            İhtisas hastanelerinin açılışlarının da bir an önce yapılması dolayısıyla inşaatların da bir an önce bitirilmesi gerekir.

            Bölge Hastanelerinin yanında bulunan Kadın Hastalıkları Hastanesinin yapımı çok uzun sürdü. Bu hastanenin bitirilmesi yoğunluğu azaltacaktır.

Kadın Hastalıkları Hastanesinin bitirilmesi Kadın ve Çocuk hastanesinin de yükünü azaltacak ve hastanelerin ihtisaslaşmasına vesile olacaktır.

Bu arada Eski Devlet hastanesinin açılması Bölge Hastanesinde bulunan Endokrinoloji, Çocuk Nörolojisi, Romatoloji, Alerji gibi üst dal uzmanlarının sayısının artmasına yol açacaktır.      

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?