CİNNET HALİ

CİNNET HALİ
07-02-2023

Toplum tam olarak bir cinnet halindedir. Ne zaman ne yapacağı belli olmayan insanlardan oluşan bir topluluk haline dönüşmüş durumdadır.

İnsanlar para ve mal için her ne gerekiyorsa yapar hale gelmişlerdir. Özellikle miras sonrası yapılanlar insanın kanını donduran cinstendir.

Geçenlerde Bursa’da yaşanan bir olay bu kadar da olmaz dedirtti. Mesleği polis olan bir kişi beylik silahıile ablasını, annesini ve kardeşini öldürdü.

Mesele miras meselesi idi. Miras bırakanın bıraktığı miras anlaşmazlığa neden olmuştu. Cinayetleri işleyen mirası beğenmeyip katil olmuştu.

İnsanların ahiret inancı kalmamış olacak ki, her şeyin dünya ’da biteceğine inanır hale gelmişler. Lakin her şeyin dünya ‘da sonlanması mümkün değil.

Eğer bir haksızlık yapılmış, menkul ya da gayrı menkul konusunda sana düşen pay az veya elinden alınmış ise bunun hukuki mücadelesi vardır.

Hadi diyelim mahkeme yoluyla istediğin olmadı. Ya da yapılan yargılama sonucunda haksızlığın giderilmediğine inanıyorsun. Bu bile senin birilerini öldürmen için bir gerekçe değildir.

Hele bir de öldürdüklerin senin birinci ve ikinci dereceden akrabaların ise bu daha da anlaşılmaz bir hal alır.

Bir insan dünya malı için annesini nasıl öldürebilir? Mal, para gidip gelebilir. Lakin insanın annesi bir daha geri gelmez.

Bir de ilimizde yaşanan bir olay var ki bu daha da acı ve vahim. Bu olayın normal bir insanı üzmemesi mümkün değildir.

Bu tür olaylar Mekke cahiliye devrinde yaşanmış idi. Kız çocukları diri diri gömülürdü. Kız çocuğu olan büyük bir üzüntü ile karşı karşıya kalırdı.

Kız çocuklarını diri diri gömen cahiliye devri, Peygamberimize vahiy gelmesi ile son bulmuş idi. Ancak cahiliye devri bir süre ile sınırlı değildir.

Bu kadar asır geçtikten sonra yüzünü göstermeye başladı. Bir baba yedi yaşındaki kızını diri diri gömdü. Bu nasıl bir baba?

Daha doğrusu bu nasıl bir insan? Eşi ile aralarındaki bir sorunu kızına yansıtıp kızını kömürlükte yüklerin altına nasıl gömebilir?

Güya eşinden boşanma aşamasına gelmiş bir baba müsveddesi eşine eziyet çektirecekmiş. Peki, ahirette bu kız hangi suçtan dolayı öldürüldü? Sorusuna ne cevap verecek bu cani?

Hiçbir günahı olmayan ve tamamen masum olan savunmasız bir kız çocuğuna bu canilik nasıl yapılabilir?

Toplumun içinde bu tür insanların bulunması toplum için bir talihsizliktir. Ancak son yıllarda bu tür olayların artması toplumun cinnet halinde olduğunu göstermektedir.

Toplumun sosyologlar tarafından irdelenmesi gerekir. Toplumun bu kötü gidişi sosyolojik irdelemeye tabi tutulması gerekir.

Toplumun hastalığının tedavi edilebilmesi için önce teşhisinin yapılması gerekir. Eğer, toplum sosyolojik tahlile tabi tutulmaz ise daha da kötüye gidebilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?