ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN!

30-01-2017

 Bu sene kış çetin geçiyor. Yurdun dört bir yanı karla kaplı. Bizler sıcak işyerlerimizde ve evlerimizde sıcak mekânlarda oturuyor dolayısıyla soğuk havanın etkisini hissetmiyoruz.

Ancak bir de dışarıda çalışanlar, imkânları olmayanlar, yeterince giyinemeyenler var. Bunlar arasında özellikle korunması gereken çocuklardan bahsetmek lazım.

 Yetim çocuklar, ebeveynlerinin ekonomik durumu olmadığı için üst baş alamayan çocuklar var elbette. Etrafımızda, şehrimizin kenar semtlerinde ve okullarda…

 Bizler belki bunları göremedik, belki de umursamadık. Ama bunları fark edip bu çaresizliğe, bu fakirliğe bir nebze de olsa çare olmaya çalışanlar var.

İşte bu kişileri tebrik ve takdir etmek lazım.  Özellikle sosyal medyayı hayra çeviren, hayırlı bir şekilde kullanan biri.

Öyle ya Sosyal medya hep reklam ve gösteriş amacı ile mi kullanılacak? Biraz da hayır ve hasenat için kullanılması gerekmiyor mu?

 Star gazetesi yazarı İlhami Işık hayırlı bir çalışma başlattı. “Çocuklar Üşümesin” ismini verdiği kampanyayı bence çok başarılı bir şekilde sürdürmektedir.

Keyfi gıcır ekonomik durumu gayet iyi; düğünlerde, kokteyllerde, balolarda saçıp savuranlar ve yaptıklarını iftiharla reklam yapanlar İlhami Işık’ı örnek alsalar ya…

 Neyse konumuz olan “Çocuklar Üşümesin” kampanyasına dönelim. Bu kampanya ile Cizre’de, Nusaybin’de, Batman’da, Diyarbakır’da ve Güneydoğu’nun daha birçok İl ve İlçesinde fakir çocuklara, ihtiyacı olan çocuklara mont ve ayakkabı alındı.

İlhami Işık’ı tanımam. Ancak hayırlı ve faydalı işleri, özellikle de reklam ve gösteriş yapılmadan sırf Allah rızası için yapılanları takdir ederim.

O yüzden binlerce çocuğun kışın soğuk günlerinde üşümesinler diye yapılan çalışma hoşuma gitti. En azından bu çalışmayı bir yazı ile de olsa gündeme getirmeyi uygun gördüm.

 “Sizin en hayırlınız insanlara en faydalı olanınızdır” hadisi şerifi gereğince insanları özellikle de korunmaya muhtaç çocukları giyindirmek ve sevindirmek hayırlı amellerden olsa gerekir.

 Aydın insan; bolca kazanıp sırça köşklerde yaşayan, lüks mekânlarda vakit geçiren ve yaşadığı toplumun acılarından, yoksunluklarından bihaber olan kişi değildir.

Aydın insan İlhami Işık gibi toplumla beraber yürüyen, topluma maddi ve manevi katkı sunan, onların acılarına ortak olan kişidir.

Genelde Türkiye’nin; İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde özelde ise yaşadığımız Güneydoğu Anadolu bölgesinde yoksul ve muhtaç insanlar bulunmaktadır.

Ancak İlhami Işık gibi aydın insanların bu tür hayır işlerini organize etmeleri gelecek adına umut veriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?