ÇÖZÜM KOMŞULARDA

07-03-2016

Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) nin fikir babası Siyonistler, uygulamayı ABD ile gerçekleştirmek istediler.Bunun için ABD’de de Evangelistleri öne sürdüler.

Evangelistlerin felsefesi ile Ortadoğu’nun karıştırılması Savaşların çıkmasına sebep olacaktı. Böylelikle Tanrı(haşa) kıyamete zorlanacaktı.

Güzel bir isim “Arap Baharı”  ile bölgedeki insanları da ürkütmeyeceklerdi. ABD’de Cumhuriyetçiler ile başlatılan süreç, demokratlar ile devam ettirildi.

Irak’a müdahale edildi. Irak karıştırıldıkça karıştırıldı. Mezheplerden biri olan Şii mezhebi Ehli Sünnet’e karşı desteklendi. Böylece Şii mezhebi ile Sünni mezhebi ayrılığı oluşturulacaktı.

Ortadoğu’nun genelinde İran eliyle Şii ve Sünni mezhebi arasında kesin çizgilerle ayrışmalar yaşandı.

Mısır’da, Libya’da, Irak’ta ve en son Suriye’de Siyonistlerin ajanları ile halklar ayaklandırıldı. Amaç Ortadoğu ülkelerinin zayıflatılması ve bölünmesi idi.

Nitekim projeleri iyi uygulanıyordu. Irak’ta Mezhep ve etnik ayrışmalar yaşandı.

Zamanında Arapları ayrıştırıp bölük pörçük yapan emperyalist zihniyet bununla yetinmemiş mezhepsel ve etnik ayrışmaları körükleyerek Devletçikler oluşturmayı hedeflemişti.

Irak’ta başarılı olan zihniyet Suriye krizini uzun tutuyordu. Amaç olabildiğince zayıflatmak, ezmek ve güçsüz hale getirmekti.

On bin kilometre öteden gelip Ortadoğu’yu dizayn etmeye çalışan ABD İsrail’in arkasında olduğu projeden pay almak istiyor. Petrolü, gazı v.s. ne varsa bedavaya getirmek istiyor.

Dünyanın baş belası ABD pastadan payını alırken Rusya boş durur mu? O da işin içine girip menfaatlerini gözetecek elbette.

Ama esas görev ve birlik komşu ülkelerde olması gerekir. Sınırı olanlar bu konuda işin yönetiminde elbirliği yapmalılar. Binlerce kilometre uzaktan sınırları olmadığı halde gelip işi karıştıranları mümkün olduğunca işe karıştırmamalıydılar.

Türkiye ve İran iki ayrı yol çizdiler. Oysa bu ikisinin de aleyhine oldu. İşin aleyhlerine dönmesi ve giderek kontrolü kaybetmeleri işbirliğini kaçınılmaz kıldı.

Komşu’da yangın çıkması sınırı olanlara da sıçraması sonucunu doğurdu.

Bugün Türkiye’de milyonlarca göçmenin bulunması Türkiye’yi hem ekonomik hem de siyasi yönden sıkıntılara sokmaktadır.

Onun içindir ki, Suriye ile sınırı bulunanlar ortak bir platform oluşturarak Suriye düzeninin sağlanmasında işbirliği yapmalı ve komşu olmayanları işin içine sokmamalıdırlar.

Suriye’de çözüm komşu ülkelerin işbirliğindedir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?