DARBE’YE KALKIŞMA GECESİ

25-07-2016

Darbeye kalkışmanın yapıldığı gece benim için en uzun gece oldu. Darbe kalkışmasından gece haberim olmuştu.

Çoğunlukla Televizyon seyretmiyorduk. Çocukların ders çalışması, benim de sınavlara hazırlanmam neticesinde Televizyonu açma gibi bir isteğimiz oluşmuyordu.

O günlerde eniştem hastalanmıştı. Birkaç gün önce kısmi bir felç geçirmişti. Çok şükür herhangi bir hasar veya sıkıntı bırakmamıştı. Ama teşhis ve tedavi için hastaneye gidiyordu.

Eniştemi sormak için Ablamı aradım. Ablam telefonda heyecanlı bir şekilde “Sen de haber aldın değil mi?” diye sordu. Ben de Eniştem ile ilgili olduğunu düşündüm.

 “Hayır haberim yok?” dediğimde ablam “Darbe yaptılar?” dedi. Şok olmuştum ve ertesinde “Ne zaman oldu? Nasıl oldu? v.s.” soruları sıraladım. Sonra “Televizyonu açayım da bir bakayım” deyip telefonu kapattım.

Tüm kanalları tek tek taramaya başladım. Doğru olmamasını umuyordum. Televizyonlarda “Darbe kalkışması”,Korsan bildiri” v.s. derken TRT kanallarını açmayı uygun gördüm.

TRT’de spikerin korsan bildiriyi okuduğunu görünce moralim bozularak TRT’yi kapattım. Bu arada Cumhurbaşkanı ne zaman çıkar veya herhangi bir kanalda çıkar mı diye kanalları tek tek taradım.

Cumhurbaşkanını göremeyince çocuklarla abdest alıp Kur’anı Kerim okumaya karar verdik. Abdest alıp Kur’anı Kerim okudum.

Sonra komşuyu arayıp dışarı çıkmamız gerektiğini söyledim. Bu arada Televizyonlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkmasını bekliyordum.

Bana göre Cumhurbaşkanı Televizyona çıkarsa her şey düzelecekti. Nitekim de öyle oldu. Televizyona cep telefonu aracılığıyla bağlanmıştı.

Görüntülü konuşması Televizyonlara yansıyınca rahatlamıştım. Artık giyinip alanlara çıkma vakti gelmişti. Kısa sürede giyinip iki komşu ile birlikte meydana gittik.

O kadar heyecanlıydım ki, arabayı orta yerde bırakıp gördüğümüz az bir kalabalığa katılacaktım. Neyse ki komşu arabayı caddeye değil de sokağa park etti.

Ertesinde orada az da olsa mevcut kalabalığa katıldık. Bir yandan fotoğraf ve video çekerek Whatsapp, Facebook, Twitter gibi sanal ortamlar vasıtasıyla insanları darbeye direnişe çağırırken diğer yandan “Allahuekber” nidaları ile kalabalığa eşlik ediyordum.

Kısa aralıklar ile video çekip Whatsapp grubumda bulunan beşyüz kişiye gönderiyordum. Öyle ki artık her şeye hazırdık.

Zaten her şeyi göze alarak dışarı çıkmıştım. Çocuklar “Baba gitme!”,”Biz de gelelim!” demişlerdi. Ancak onları bekleyemezdim. Hemen dışarı çıkmıştım.

Bir yandan meydanlarda dolaşıyor, bir yandan da gelecek güzel haberleri bekliyorduk. Saatler ilerledikçe kalabalık artıyor ve güzel haberler alıyorduk.

Cenabı Allah özelde Ülkemizi genelde Tüm İslam alemini fitne, fesat, tuzak ve ihanetlerden korusun. Amin

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?