DEDAŞ’TAN ABONELERİNE...

25-01-2016

Kış gelince elektrik arızaları had safhaya gelir. Elektrik aboneleri için ıstıraplı günlerin başladığı kış mevsiminde Dicle EDAŞ (DEDAŞ) İl Yöneticilerini Cumartesi Buluşmalarına almayı uygun gördük.

Yeni atanan DEDAŞ Batman İl Müdürü Faruk İşlek, Dicle EPSAŞ (Elektrik Perakende Satış A.Ş)Müdürü Serhat Öztürk, Tesis Müdürü Bilal Altunç ve DEDAŞ Basın Sorumlusu Zeki Gün, Cumartesi günü konuklarımızdı.

DEDAŞ ile aboneler arasında sorun giderici, iletişim açıcı bir mekanizma kurmayı düşündük. Bu amaçla biz sorduk, onlar cevapladı.

Sorularımızı yazmadan DEDAŞ tarafından aldıklarımızı kısa ve öz olarak abonelere duyurmak amacı ile başlıklar halinde yazmayı uygun gördüm.

*DEDAŞ, abone faturalarının son ödeme tarihi geçtiği halde yönetmelik gereği abonelere gönderilmesi gereken ihtarnameyi gönderdiklerini, ancak abonelerin ihtarnameyi de fatura olarak gördüklerini dolayısıyla elektrikleri kesildikten sonra itiraz ettiklerini ifade etti.

*DEDAŞ, sayaçlarının doğruluğu konusunda şüpheli olan abonelerin, sayaçlarının testi için başvurdukları takdirde test sonuç raporlarının kendilerine teslim edileceğini, ayrıca mevcut sayaçlarının arızalı olması durumunda bedel sayaç değişim yoluna gidileceğini söyledi.

*DEDAŞ, herhangi bir arıza sonucu (voltaj düşüklüğü, aşırı akım v.s.) abonelerin elektrik-elektronik teçhizatının zarar görmesi durumunda zararın telafi edilebileceğini söyledi. Abonelerin böyle bir durumda kendilerine başvurması halinde Zarar-Tespit Komisyonunun tespiti halinde zarar bedelinin kendilerine ödeneceğini açıkladı.

*DEDAŞ, hava hattan yeraltı hatlarına geçmeyi hedeflediklerini, böylelikle arızaların azalacağı ve aynı zamanda görüntü kirliliğinin ortadan kalkacağını ifade etti.

*DEDAŞ, Kuyubaşı TOKİ ve aynı yerleşim alanı için yakın bir zaman sonra arızaların minimuma ineceğini söyledi.

*DEDAŞ, Hasankeyf yolu üzerindeki kurum ve işyerlerine düzgün ve kesintisiz bir enerji verileceğini açıkladı.(Yeni bir hattan dolayı)

*DEDAŞ, Gültepe gibi nüfusu hızla artan mahallelere bu yıl içerisinde elektrik hat ve trafo yatırımlarının yapılacağını söyledi.

*DEDAŞ, kaçakların yüzde seksen olduğunu ve elektrik enerji arzı konusunda herhangi bir sıkıntılarının olmadığını ancak vatandaşın elektriği ısınma amacı ile kullandığını ve kaçağı abartarak kullandığını dolayısıyla kesintilerin ve arızaların çoğunlukla bundan dolayı meydana geldiğini söyledi.

*DEDAŞ, aboneler ile iletişim konusunda yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?