DEDAŞ'IN TAHRİBATI

22-05-2015

DEDAŞ, namı diğer Dicle EDAŞ özelleşti ama maalesef güzelleşmedi.

Tüketicilere sorsanız sanırım birçoğu keşke özelleşmeseydi diyecektir. Kışın tüketicileri perişan eden bir Dicle EDAŞ'tan zaten memnun olacak bir tüketici de göremiyorum.

Kamu elinde iken dahi, şimdikinden çok daha iyi olan DEDAŞ giderek çekilmez hale geliyor. Uzun süreli kesintiler insanları canından bezdirdi. Öyle zamanlar oldu ki, kimi bölgelerde 6–7 saat kimi bölgelerde ise 12 saat hatta bazı bölgelerde rutin olarak akşam saatlerinde elektrikler kesildi.

İnsanların elektrik kesintisi ile su içemez ve yıkanamaz hale geldikleri, esnafın iş yapamaz duruma düştükleri, öğrencilerin ders yapamadıkları bir dönemde yaşar olduk.

Sözüm ona modern çağda yaşıyoruz ama elektriklerimiz gün aşırı kesiliyor.

Yönetmelikler, yasalar v.s. hiçbiri kar etmiyor ve Dicle EDAŞ dilediği gibi elektrik kesiyor, dilediği gibi elektrik veriyor. Dicle EDAŞ, güya elektrik faturalarını tahsil edemediği bölgelerin elektriğini kesiyor. Ama tüm bir Bölgeyi böyle yaparak perişan ediyor.

Buna ne yasal ve ne de vicdani olarak hakkı olmamasına rağmen tüm bunları yapıyor ve hiçbir yetkili de çıkıp "Elektriği neden kesiyorsun. Ya da neden uzun süreli elektrik kesintileri oluyor?" demiyor ya da diyemiyor.

Dicle EDAŞ tüketiciyi mağdur etti, birçok insanın elektronik eşyasını tahrip etti.

Birçok insanın canı yandı. Bir kısım insanın beyaz eşya ile ilgili sorunu oluştu.

Kiminin çamaşır makinesi yandı, kiminin elektrik süpürgesi yandı, kiminin televizyonu zarar gördü ve tüm bunlara Dicle EDAŞ sebep oldu.

Türkiye'de özellikle de Bölgemizde tüketici bilinci yerleşmemiş. Hakkımızı, hukukumuz bilmiyor ya da savunamıyoruz. Bir elektrik tüketicisi olarak haklarımız nedir?

Önce bunları biliyor olmamız gerekir.

Elektrik Şebeke Yönetmeliği, dağıtım şirketlerine ne tür bir sorumluluk yükler?

Bunları biliyor olmamız ya da bilmiyorsak dahi sorguluyor olmamız gerekir. En azından bu işle ilgili bir bilene danışmamız gereklidir. Yoksa daha çok bedel öderiz.

Kış bitti artık elektriklerde sorun olmaz demeyin. Zira olay daha yeni başlıyor.

Yaz mevsimi ile beraber klima mevsimi başlayacaktır.

Dolayısıyla yüksek güç çeken klimaların çalıştırılması ile elektriklerdeki dalgalanma başlayacaktır.

Elektrikteki dengesizlik Dicle EDAŞ'ın alması gerekli tedbirleri almaması ile faturanın yine tüketiciye kesilmesine neden olacaktır.

Yatırım yapmayan dolayısıyla vatandaşı mağdur eden Dicle EDAŞ vatandaşın eşyasını yine tahrip edecektir.

Artık bir dur demek lazım. Yasal haklarımızı kullanarak verilen tahribatın bedelini DEDAŞ'a geri çevirmeliyiz. Aksi takdirde, bildiğini okumaya devam eden bir DEDAŞ hep olacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?