DOLAR DÜŞER, TRUMP GİDER

13-08-2018

Evangelist ve Siyonistlerin oyuncağı haline Donald Trump Dünya’nın kabadayısı rolünü oynuyor. Ha bire ona buna sataşarak,  gümrük vergilerini artırarak Dünya’ya meydan okuyor.

Hillary Clinton, Siyonistlerin ve Evangelistlerin (ikisi de aynı amaca hizmet etmektedirler) seçim sürecinde adayı olabilir.

Ancak Trump kazanınca, istediklerini yaptırmak için Trump’u köşeye sıkıştırdılar.

Gerek medya organları (CNN, Newyork Times, Washington Post vs) ile “Deli,güvenilmez” gibi lakaplar ile Trump’a karşı bir kamuoyu oluşturdular. Bununla Trump’a “Dediğimizi yap, ayağını denk al!” demeye getirdiler.

Siyonistlerin Beyaz Saray gayrı resmi temsilcisi ve Trump’ın Damadı Kuschner ise ayrı bir baskı aracı olarak kullanıldı. Trump her taraftan baskı altına alınınca Siyonist ve Evangelistlerin oyuncağı haline geldi.

Siyonistler Türkiye’yi sevmez ve Türkiye’ye karşı planları var.

Gelecekleri için Türkiye en önemli unsurlardan biridir.

Türkiye’yi Ortadoğu’dan sonra karıştırılıp parçalanması gereken bir yer olarak görüyorlar.

İşte gördük ve görüyoruz; Trump Siyonistlerin hedefinde ve amaçlarında olan her şeyi gerçekleştirmeye yönelmiş ki, Kudüs’ü başkent ilan etmede en önemli göreve sahip oldu.

ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıdı.

Ardından İsrail için tehdit olarak görülen İran yaptırımları başladı. Ardından da Türkiye geldi.

Türkiye İsrail’in emrine amade olmadığı için cezalandırılmak isteniyor.

Tabi bu işin içinde ekonomik çıkarlar da geliyor ki; Türkiye’nin Rusya’dan S–400 alması, Çin ile ekonomik anlamda çok önemli anlaşmalar yapması, Nükleer santrallerin yapılması, BRICS katılımına yönelik faaliyetler vs.

Türkiye bana göre öncellikli olarak; İleri teknoloji ürünleri, Savunma sanayi ürünleri, Petrol gibi ithalatı ve cari açığı artıran ürünler için çare bulmalıdır.

Para ekonomisini ivedi bir şekilde üretim ekonomisine dönüştürmelidir.

Dolar ihtiyacını sınırlandıracak hatta minimize edecek ticari alternatifler bulmalıdır.

Bu da Türkiye’nin ABD yerine Çin, Rusya, İran ile ticaretinin artırılması ve söz konusu ülkelerin kendi para birimlerini kullanarak Doları diskalifiye etmeleri ile olur.

ABD menşeli ürünler için gümrük vergilerini maksimize etmek onun yerine Çin ve Rusya ürünleri için Gümrük kolaylığı sağlamak.

Teknokent sayısını artırarak ileri teknoloji ürünlerinin ülkemizde üretilmesi için Devlet-Özel işbirliği sağlamak, donanım ve yazılım sektörünü ileri seviyelere taşımak, yerli otomobil/otomobilleri bir an önce üretmek, hızlı tren ağlarını hızlı bir şekilde yaygınlaştırmak, toplu taşımacılığı her şehirde artırmak, petrol bağımlılığını azaltmak gibi önlemler ile dövize ve özellikle Dolara bağımlılığı kaldırmak alınması gereken önemli tedbirlerdir.

İşte o zaman Dolar düşer Trump gider. Doları bugün için değil sonsuza kadar ABD ile beraber düşürmek için ABD menşeli ürünleri hayatımızdan çıkaralım. Geleceğimiz için…          

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?