DUYARSIZLIK!

31-08-2015

Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Özellikle bölgemizde yaklaşık bir buçuk aydır huzursuzluk yaşanmaktadır.

Huzursuzluğun yaşandığı, gün aşırı ölümlerin vuku bulduğu ortamda insanların daha duyarlı olması beklenmektedir.

Özellikle huzur ortamının geri gelmesi ve devamı konusunda duyarlı davranılmalıdır. Aynı gemide yaşadığımız bilinmesine rağmen gemiyi batıracak şekilde hamleler yapılmamalı, yapanlara karşı durulmalıdır.

Herkes için her zaman huzur olmalı” ilkesi benimsenmelidir. Barışı engelleyen, ölüme neden olan her kim olursa olsun karşı durulmalıdır.

STK (Sivil Toplum Kuruluşu) belirli kişilerin arka bahçesi olmaktan çok adlarına yakışır sivilliği korumalıdır.

Herhangi bir Partinin, herhangi bir örgütün, herhangi bir kişinin vesayeti altında olanlar sivilliği çağrıştırmaz, çağrıştıramaz.

Sivil Toplum Kuruluşları; özgün olmalı, özgür hareket etmelidirler. Karmaşanın ve kaosun olduğu ortamda dahi insanların duyarsız davranması anlaşılır bir durum değildir.

Batman’a bilginiz olduğu üzere iki defa bombalı araç getirtilmiş, şükür ki hiç kimseye zarar gelmeden etkisiz hale getirilmiştir.

Durum böyle iken ve gece yarısı bomba patlatma durumu yaşanmış iken, düğün sahiplerinin; gece yarısı havai fişek patlatmaları,silah sıkmaları ne vicdani ne de ahlaki bir durumdur.

İnsanların sadece kendilerini düşünmelerini, çevrelerine karşı duyarsız olmalarına şahit olunca hayretler içinde kalıyoruz.

Gece yarısı araba ile turlayıp korna çalmak, silah sıkmak, havai fişek patlatmak karşısında söylenecek söz ne olabilir ki?

İnsanın temel vasfı düşünmesi ve duyarlı olmasıdır. Etrafına, komşusuna duyarsız davranana ne denilebilir ki?

Bu iş öncellikle eğitim işidir. Eğitimli olmayan insan ne düşünebilir, ne de sorgulayabilir. Eğitimli dediysek her üniversite mezunu da duyarlı olmayabilir.

Zira etrafımızda gördüğümüz Yüksek okul veya Üniversite mezunlarının bir kısmı hassasiyet taşımamaktadır.

Anlaşılıyor ki, Eğitim ve öğretim farkı bu şekilde görünüyor. Sadece üniversite mezunu olmanın yetmeyeceğinin ve aileden başlayan eğitim sürecinin yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizmek gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?