EĞİTİM VE YARINLARIMIZ

30-11-2020

Korona virüsü ile endişeler artmaya başladı. Vaka ve hasta sayılarının birleştirilerek sayılarının açıklanması endişeleri daha da artırdı.

Günlük 30 binlere yaklaşan sayılara karşılık tedbir zorunlu hale geldi. Alınacak tedbirlerin aşamalı olması gereklidir.

Özellikle bizi derinden etkileyebilecek olaylar ve durumlar karşısında dikkatli olmak gerekir. Yarınlarımız için zararlı olacak tedbirleri alırken titiz olmak gerekir.

Eğitim sistemimizi içine alan tedbirler alınırken öğrencilerin en az etkileneceği tedbirlerin alınması yarınlarımız için çok önemlidir.

Okullarımız sezonun başında açılmadı. Daha sonra Okullar kısmi açıldı. Haftanın her günü öğrenciler Okula gitmedi.

Okulların kısmi açılması müfredatın yetişmemesine neden olacaktı. Haftada iki gün Okula giden öğrenciler eksik eğitim göreceklerdi.

Okulların bir süre sonra tamamen açılması beklenirken tamamen kapatılma durumuna geldi. Okulların tamamen kapatılması öğrenciler için çok kötü bir durum oluşturdu.

Geçen sene de yarım yamalak bir eğitim gören öğrenciler bu sene de Okulların kapatılması ile eğitimden soğumaya başladılar.

Özellikle bu sene sınava girecekler en çok etkilenecekler olacak. Bu yüzden en azından bu sene sınava girecekler için bir şeyler yapılmalıdır.

Bu sene sınava girecek öğrenciler; yani sekizinci sınıf ve on ikinci sınıflar için dershane ve okul açık tutulabilir mi? Bunun irdelenmesi gerekir.

Hatta bunlara Okula ısınmaları için birinci sınıflar dâhil edilebilir. Birinci sınıflar da Okula alışma seviyesine gelmişken Okulların kapanması kendileri için şanssız bir durum oluşturmuştur.

Diğer taraftan Üniversiteler için de tam bir handikap oluşmuştur. Geçen sene eğitim görmeyenler eğitim konusunda eksiklik hissettiler.

Bu sene de Üniversitelerin kapalı olması eksikliklerini arttırdı. Özellikle pratik görmesi gereken Üniversite öğrencileri eksik gedik yetişmek durumunda kalacaklardır.

Tıp Fakültelerinde pratik görme durumuna gelen öğrenciler pratik görmeyince eksik yetişmek durumunda kaldılar.

Bu durum yarınlarımızı etkileyecektir. Cerrahi müdahalede bulunacak Doktorlar, muayene yapacak Doktorlar bugün görmedikleri pratiğin eksikliğini hissedeceklerdir.

Okullar kapandı kapanmasına ancak büyük istihdam oluşturan Özel Dershanelerin tamamen kapatılmaması eğitimin yara almasını engelleyecekti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?