ESKİ DURUMLAR

30-07-2015

Ulusal sorunlar o kadar arttı ki, son dönemlerde bu sorunlara eğilmek zorunda kaldık. Seçimler, seçim sonuçları ve sonuçların hiçbir partiye hükümet kurma yeterliliği vermemesi. Devamında koalisyon kurma çalışmaları ve tam da bu sırada patlak veren olaylar.

Ülke sorunları arttıkça arttı. Biz de ister istemez bu tür sorunlara eğilmek durumunda kaldık. Bu arada yerelde de bir takım meseleler vardı. Bu meselelerden bazılarını yazmıştık.

Bir kısmını “Cumartesi Buluşmalarımız”da Vali beye iletmiştik.

Ancak görüyoruz ki; konuştuğumuz, yazdığımız ve dile getirdiğimiz meselelerin bazıları kısmen çözülmüş. Bazı meseleler de göz ardı edilmiş. Nedir bu meseleler?

Bat-çık veya diğer adı ile köprülü kavşak Batman’ın önemli güzergâhlarına kuruldu. Batman Çevre yolu (Diyarbakır-Siirt) güzergâhı ve Gültepe mah. Sınırları içinde bulunan Silvan yolu üzerinde birer adet kuruldu.

Müftülük kavşağı üzerinde bir adet Köprülü kavşak kurulması gerekirken kurulmadı.

Niye kurulmadı meselesi üzerine çeşitli spekülasyonlar var.

Örneğin, yapılması düşünülen yerde bir iş adamının kurmayı düşündüğü iş merkezinden dolayı bu köprülü kavşak yapımına engel olduğu söylenmekte.

Eğer sırf bu yüzden yapılmıyorsa benim artık yetkililere diyebileceğim bir şey kalmaz.

Maalesef yapılan işler menfaatlere ve ticari ilişkilere göre ayarlanmakta ve toplum genel olarak göz ardı edilmektedir.

Örneğin Gültepe Köprülü kavşak girişinde yapılması gereken üst-geçit aylardır yapılması gerekirken yapılmadı ve yapılacağa da benzemiyor.

Defalarca yazdık, çizdik. Vali beye ilettik. Karayolları yetkilileri ile görüştük. Yetkililer; “Efendim, bölge esnafı Dükkânımın veya işyerimin önü kapanacak diyor ve müsaade etmiyor” diyorlar.

Ben de sayın yetkililere hitaben diyorum ki; “İnsanların canı bir esnafın Dükkânının kapanmasından daha önemlidir” diyorum.

Orta refüjün belirli bir kısmı karayolları tarafından karşıdan karşıya geçişi engellemek için kapatıldığından Bat-Çık içinden geçilmektedir.

Bat-Çık içinden geçilen bu kısımda araçlar süratli yol aldıklarından burada ölümlü kazaların olması muhtemeldir.

Buraya üst-geçit yapmayanlar burada olabilecek kazaların sorumlusu olacaklardır.

Zaten Karayolları tarafından güya araçların hızla geçtiği kısımda insanların geçişini engellemek için bariyerle kapatılan bölümdeki bariyerler de sökülmeye ve kırılmaya başlanmış.

Ayrıca şunu da belirteyim ki, şu anda Diyarbakır-Siirt Çevreyolu üzerinde kurulu bulunan Üst geçitler ve Yeni Sanayi civarında kurulu bulunan üst geçit amaca hizmet etmemektedir. Asansörü bulunmayan dolayısıyla özürlülerin kullanamayacağı bir üst geçit amaca nasıl hizmet edebilir?

Görüntüsü ile ve kalitesi ile tam bir fiyasko diyebileceğimiz

Üst geçit tüm işlerimiz gibi baştan savma yapılan işlerden dolayısıyla yapılan bat-çık’lar nasıl işe yaramadı ise aynı şekilde yapılan üst geçitler de işe yaramadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?