FARKLI BİR KONUK

02-06-2015

Bu hafta, gündemimizde farklı bir konu vardı. Seçim, siyaset, ekonomi, eğitim v.s. derken farklı bir tema işleyelim dedik.

Bu defa da insanların çoğunun birleştiği bir alan üzerinde konuştuk. Konumuz spor, konuğumuz da Petrolspor Başkanı Aydın Gülmez oldu.

Petrolspor Başkanı sorularımıza kısa ve net cevaplar verdi. Geçiştirmeden açık cevaplar verince bizler de memnun kaldık.

Petrolspor Başkanı Aydın Gülmez’i tanımak istedik. “Aydın Gülmez kimdir? İşadamı olarak hangi sektördesiniz?” diye sorduk. Başkan inşaat ve ilaç sektöründe faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Başkan’a “Futbol geçmişiniz nedir? Faal olarak futbol oynadınız mı?” sorusunu yönelttik.

Başkan hem gençlerde, hem de yıldızlarda top koşturduğunu dolayısıyla tabiri caizse “çekirdekten yetiştiğini” söyledi.

Batman Amatör Spor Kulüplerini Petrolspor için altyapı olarak düşünüyor musunuz? diye sorduk.

Başkan, Kulüp Başkanı olarak Amatör Kulüpleri altyapı olarak düşündüğünü, bu amaçla Amatör Spor Kulüplerine temsilci gönderdiğini, Batman’da bir ilki gerçekleştirerek Amatör Spor Kulüpleri Başkanlarını toplantıya çağırdığını ifade etti.

Ancak “Amatör Spor Kulüplerinde yeterli nitelikte futbolcu bulamıyoruz” diyen Başkan, çabalarının boşa çıktığını da ilave etti.

“Kulübünüzde yeni futbolcu var mı?” diye sorduk. Yeni sezonda beş yeni futbolcu olduğunu, gerek Petrolspor altyapıdan, gerekse diğer kulüplerden yeni futbolcu aldıklarını söyledi.

Başkan’a Batmanın spor tesislerinin eksiklikleri ile ilgili düşüncelerini sorduk.

Başkan, bu konu önemli diye başladı sözlerine, devamında konu ile ilgili Maliye Bakanı ile görüştüğünü ve Bakan Beyin kendilerinden mimari proje istediğini söyledi.

Tüm branşların (Futbol, Basketbol, Voleybol, Güreş v.s.) içinde olacağı ve yaklaşık 100 dönüme denk gelen bir kompleks düşündüklerini, bunun için de yer arandığını sözlerine ekledi.

Bir önceki soruyla paralel “idman sahası eksiklikleri ile ilgili ne yapılması gerekir?” diye sorduk.

Başkan TP (Türkiye Petrolleri)’nin kendilerine idman sahası temin ettiğini dolayısıyla bu konuda sıkıntı çekmediklerini ifade etti.

TP gündeme gelmişken; “TP size yardımcı oluyor mu? Oluyorsa hangi konularda yardımcı oluyor?” diye sorduk.

TP’nin tesis konusunda kendilerine yardımcı olduğunu, ancak tesis içinde bulunması gereken hizmetli, malzemeci, gece bekçisi v.s. gibi elemanların tümünü kendilerinin karşıladığını söyledi.

Peki, “TP tesis kirası alıyor mu?” diye sorunca;  Başkan TP’nin cüzi bir kira aldığını söyledi.

Yeni sezon için şampiyonluk parolalarının olup olmadığını sorduk.

Başkan “Ben hatayı bir defa yaptım. Bir daha hata yapmam. Dolayısıyla bizi kimse yenemez. Önümüzde kimse duramaz. Şampiyon biziz gibi sloganlar kullanmayacağım” diyerek aslında popülist yaklaşım göstermeyeceğini zikretmiş oldu.

Başkan önümüzdeki sezon için maddi talepte bulunacağını, Vali Bey ile görüştüğünü ve Vali Bey’den maddi destek istediğini söyledi.

Belediye Başkanı ile görüşeceğini ve kendilerinden de maddi yardım beklediğini de ayrıca sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?