FİLLER TEPİNİR, ÇİMLER EZİLİR!

16-04-2018

Dünyanın müstekbirleri ABD, Fransa, Rusya, İngiltere ve Çin olmak üzere beş büyük ülkedir. Bunlar BMGK(Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) üyesidir.

Bu Ülkeler Dünya üzerinde istediklerini yapar, istemediklerini ise veto ederler.

İşte yine üç müstekbir birleşip kimyasal silah bahanesiyle Suriye’yi vurdular.

Esed bahane, kimyasal bahane Müslüman kanı dökmek şahane! Filler Suriye toprakları üzerinde tepinir Müslüman ve mustazaf halk ezilir.

ABD Başkanı Trump vitrinde konu mankeni olmuş durumdadır. Trump’ın söyledikleri hemen akabinde Centkom tarafından yalanlanmaktadır.

Ara sıra Trump’ın “Suriye’den çekileceğiz. Petrolü dahi kontrol edemiyoruz. Bize pahalıya mal oluyor.” söylemleri hiçbir anlam ifade etmiyor.

ABD Başkanı görüntü verse de esas aktörler görünmeyenlerdir. Görünmeyenler ise Pentagon’u, Centom’u ve Merkez Kuvvetler Komutanını konuşturuyor.

ABD daha Suriye’de çok tepinecek gibi gözüküyor. Bu arada daha çok Müslüman’ın daha çok mazlumun canı acıyacak.

ABD, Fransa ve İngiltere Suriye’de inisiyatifi kaçırdıklarını düşündükleri için hamle yapma ihtiyacı hissetiler.

Suriye halkına karşı kimyasal kullanılması çok da umurlarında değildir.

Yıllardır Esed’in halkını katletmesine ses çıkarmayan Vampir Batı her bir Müslüman’ın kanını emmeye ahdetmiş gibi gözüküyor.

Dünya üzerindeki her bir Müslüman Ülkenin içinde kargaşa ve kaos çıkarmaya; zenginliklerini, madenini sömürmeye çalışan ve bu hakkı kendinde gören Batı bir bahane ile istediğini yapmaktadır.

Türkiye, Rusya ve İran birlikteliğini kırmaya çalışan ve bu üçlünün Suriye üzerinde oluşan inisiyatifini satranç usulü bir hamle ile bozmaya çalışan ABD, Fransa ve İngiltere’yi de yanına aldı.

ABD, Suriye’yi her ne pahasına olursa olsun bölmeye çalışıyor. Ancak Rusya, Türkiye ve İran Suriye’nin toprak bütünlüğünü istiyor.

Bu tezat karşısında ABD etkinliğini artırmak istiyor. Ancak karadan bir harekâtı da kaldıramadığı için Suriye’yi füzelerle vurmak ve Esed’in toparlanarak Suriye’yi birleştirmesini engellemek istiyor.

Esed’i yıldırarak Rusya ile masada Suriye’nin bölünmesi konusunda daha güçlü olmasını isteyen ABD yeni hamleler yapacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?