GENÇLER ÖLÜYOR!

15-06-2020

Gençler bizim geleceğimizdir. Onun için gençlere gereken önemi vermeliyiz. Gençlerin önündeki engelleri kaldırmalıyız.

Bugün gençler ölüme sürükleniyor. Gençlerimiz bağımlı hale gelmiş durumdadır. Buna bir dur diyecek yok mu? 

Gençler uyuşturucu bağımlı olmasına olmuş ancak uyuşturucu yaşı daha da küçük yaşlara inmiş ve giderek düşmektedir.

Uyuşturucu kullanım oranının artması toplumun ifsat olduğunun göstergesidir. Toplum artık kendine bir çeki düzen vermelidir.

Toplumun düzelmesi için ve uyuşturucu bağımlılık oranlarının azalması için yetkililerin gerekli tedbirleri almaları gereklidir.

Öncellikle bataklığın kurutulması gerekir. Bataklığın kurutulması için birkaç yönden çalışma yapılmalıdır.

En önemli tedbir eğitimdir. Eğitim ile gençlerin uyuşturucu kullanımına karşı dikkati çekilmelidir. İlkokul derslerine “Uyuşturucunun zararları” konulu ders eklenmelidir.

Uyuşturucu kullanımı artık ilkokul çağındaki çocuklara kadar indiği için İlkokul çağından itibaren eğitim verilmelidir.

İlkokul çağındaki çocukların aileleri ile işbirliği yapılarak çocuklarının; arkadaşlıkları, gittikleri yerler, karşılaştıkları şeyler Okul ile beraber kontrol edilmelidir.

Okul ve aile işbirliği öğrenci eğitimi ve gözetiminde rol oynamalı. Öğrencinin olağandışı hareketleri ile karşılaşıldığında biri diğerine haber vermeli ve erken tedbir alınmalıdır.

Uyuşturucu satışının azalmasında Emniyet Müdürlüğü görevlilerine büyük işler düşmektedir. Özellikle Okul önlerindeki satışlar engellemelidir.

Bu arada kuytu yerlerin kontrollü sağlanmalıdır. Metruk bina ve alanların yıkılması ve temizlenmesi için gerekli girişimlerde bulunulmalıdır.

Emniyet müdürlüğü teknik takip, fiziki takip vs ne gerekiyorsa yaparak uyuşturucu satıcılarına göz açtırmamalıdır.

Bu arada son olarak her nasılsa bir şekilde bulaşmış ve uyuşturucu bağımlısı olmuş gençler ve çocuklar için tedavi merkezleri kurulmalıdır.

Bu konuda AMATEM tedavi için etkin görev almaktadır. Ancak çoğu yerde AMATEM olmadığı için gençler tedavi olamamaktadır.

Uyuşturucu bağımlısı gençlerin aileleri bizlere şikayetlerini bildirmektedir. İllerinde ve yakın İllerde dahi AMATEM olmadığını dolayısıyla uzak şehirlere çocuklarını götürmek zorunda olduklarını söylemektedirler.

Uzak şehirlerde konaklama sorunu yaşadıklarını buna rağmen buna aldırmadıklarını çocuklarının iyileşmesi için her şeyi göze aldıklarını belirtmektedirler.

Ancak her zorluğa rağmen uzak şehirlerin kendilerine çare olmadığını ve Uzak şehirlerdeki AMATEM’lerin kendilerine yer olmadığını ve çocuklarını tedavi edemeyeceklerini söylediklerini ifade etmektedirler.

Bunun için kendi İllerinde AMATEM kurulması için istemlerinin yetkililere iletilmesini arzulamaktadırlar.

Biz de diyoruz ki neden İlimizde AMATEM kurulmasın? Bunun için buradan; İlimizin Vekiline, Valisine, Belediye Başkanına isteklerini iletiyoruz.

Gençler Ölmesin! Diyoruz. Tedavi imkanlarını yaşadıkları yerlere getirelim. Bugün Batmanlı genç tedavi için neden İstanbul, İzmir veya Ankara’ya gitsin.

Üstelik uzak illere giden ailelere yer yok denilip geri gönderilmektedir. Gelin gençlerimizi öldürmeyelim, onları yaşatalım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?