GÖRGÜSÜZLÜK!

02-10-2017

Her hafta toplumu yani bizleri hemen hemen hepimizi rahatsız eden durumları ve olayları yazıyorum ve yazmaya devam edeceğim.

Geçen hafta hepimizi yakından ilgilendiren anız yangınları konusunu işlemiştim.

Bu konuyu sadece resmi makamlar ve bazı STK’lar ele almakta idi.

Sevinerek görüyorum ki, toplumun bilinç düzeyi artmış durumdadır.

Bilinç düzeyi arttıkça anız yangınlarına tepkisi de artmaktadır.

Bu hafta işleyeceğim konu yine toplumu ilgilendiren bir konudur. Malum havaların serinlemesi düğün sezonunun açılmasına sebep oldu.

Kışa girmeden önce düğünlerini yapıp çoluk çocuğunu baş gözetmek isteyen vatandaş düğün salonlarını kiralayıp düğünlerini gerçekleştirmektedir.

Düğün yapan vatandaş böyle hayırlı bir işi kimsenin hakkına-hukukuna dokunmadan gerçekleştirmesi gerekirken işin içine kul hakkı karıştırarak sona erdirmektedir.

Gösteriş toplumunun fertleri, yaptıkları düğünü tüm Batman’a duyuracak bir gürültü ile üstelik gecenin yarısında havai fişeklerle gerçekleştirmektedir.

Havai fişeklerle gecenin bir yarısında memlekette kimse yokmuş gibi havai fişekleri patlatanlar; hastaların ve gürültü ile uyananların ahını ve bedduasını almaktadırlar.

Onca havai fişek, maytap vs patlatıldıktan sonra ardına bir de araç konvoyu gürültüsü eklenmektedir. Gece 12.00 den sonra araç konvoyları ile şehirde korna çalanlar görgüsüz değildir de nedir?

Kamu düzenini bozan bu uygulamalar OHAL kapsamında yasaklanmaktadır.

İlgili makamlardan izin alınmadan havai fişek, maytap vs kullanılması durumunda yüksek miktarda para cezaları uygulanmaktadır.

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi” Yönetmeliği uyarınca havai fişek, maytap ve diğer gürültü çıkaran maddelerin kullanılması ilgili makam izni olmadan kullanılamaz.

Yasak olduğu halde kullananlar yüksek miktarda ceza ödemektedir.

Kullanmak isteyenler izin şartlarını gerçekleştirdikten sonra ve belli saatlerde kullanabilirler.

Eğlenmeyi başkasının hakkını gasp etmeden, hukukunu çiğnemeden yapamıyorsak hem maddi ceza hem de manevi cezayı ödemeliyiz.

Vardiyalı olarak çalışanlar, hastalar, sabah erkenden işe gidecekler,sabah erken vakitte okula gidecek öğrencilerin rahatını,huzurunu ve uykusunu bozmaya kimsenin hakkı olmamalıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?