GÜVENLİK SORUNLARI

05-10-2020

Güvenlik ile ilgili sorunlar toplum içinde zaman zaman ortaya çıkmaktadır. Toplumun bir kesiminin şiddete meyilli olması bazı tedbirlerin alınmasını gerektirmektedir.

Toplumun şiddete meyilli olması elbette çok yönlü araştırılması gereken bir konudur. Bu konu,  sadece Güvenlik güçlerimizi ilgilendirmemektedir.

Bu konu, araştırılması ve üzerinde durulması gereken bir konudur. Sistematik çözüm önerileri ile çalışmalar yapılmalıdır.

Konu, Sosyologları ve Psikologları da ilgilendirmektedir. Toplumun şiddete meyal olması, geçmişi ve geleceği de ilgilendirmektedir.

Sosyologlar, Toplumu irdelemeli ve insanların en ufak bir sorun ve en ufak bir tartışmada neden kavgaya, yaralamaya ve öldürmeye niyetlendiklerini araştırmalıdır.

Hakeza, Psikologlar da şiddete meyilli olanların psikolojilerini ve bilinçaltı düşüncelerini araştırarak çözüm önerileri sunmalıdır.

Toplumun geneline yayılan ve özellikle kadın cinayetlerini de içine alan kasten öldürme vakalarının artması gidişatın kötü olduğunu bize göstermektedir.

Özellikle boşanmaların artması, nikâhsız yaşamın özendirilerek sevgili olarak beraber kalmanın normalleştirilmesi sanırım cinayetlerin artmasında bir parametre olmuştur.

Boşanmaların neden arttığını Sosyologlar ve Psikologlar elbette araştırmalı ve sorunun kaynağına inerek çözüm önerileri sunmalıdır.

Ancak, sorunun kaynağını şahsen Popüler medyanın sunduğu yaşam tarzı ve Kapitalizmin hayatımızın neredeyse tümüne yayılması şahsi fikrim olarak en büyük etken olmuştur.

Olayın Sosyolog ve Psikolog yönü böyle iken Güvenlik Kuvvetlerimizi ilgilendiren yönü de bulunmaktadır.

İfade ettiğim gibi Toplum şiddete meyal ve en ufak bir tartışmada cebindeki bıçağı ve belindeki silahı çıkarıp öldürmeye veya yaralamaya kast etmektedir.

O halde ateşli silahların ve yaralayıcı, delici aletlerin erişimini ve teminini engellemeye dönük çalışmaların yapılması gerekir.

Oysa ateşli silahlar ve delici, yaralayıcı bıçaklar kolaylıkla temin edilebilmektedir.

Çarşı, Pazar dolaştığınızda kaldırımlarda her türlü bıçağın olduğunu görür ve bu bıçakları rahatlıkla satın alabilirsiniz.

Üstelik çoluk, çocuk fark etmez isteyen herkes cüzi bir para vererek bunlara sahip olabilir. Bu bıçakların kolay temin edilebilmesi bir Güvenlik sorunudur.

Kanaatimce bu tür yaralayıcı ve delici aletler, bıçaklar ve ateşli silahlar göz önünde olmamalı ve kolay temin edilememelidir.

Ateşli silahlar dedim de bu konuya bir de atış poligonlarını ilave edeyim. Atış Poligonları silahlanmaya birer teşvik etkenidir.

Atış poligonu göz önünde ve herkesin sıklıkla uğradığı yerlerde, herkesin gidip atış yapabileceği şekilde konumlandırılmıştır.

Atış poligonuna giden kişi gerçek tabanca veya tüfeği bir şekilde temin etme yoluna teşvik edilmektedir.

Güvenlik sorunlarından biri de Park ve bahçelerdir. Park ve bahçelerimiz maalesef yeterli güvenliğe sahip değildir.

Aileler güvenli bir şekilde oturup dinlenme imkânı bulamamaktadır. Parklar, her türlü serserinin, sarhoşun ve bağımlının uğrak yeri haline dönüşmüştür.

Aileler çocuklarını da çocuk alanlarına rahat bir şekilde bırakamamaktadır. Çocuk kaçırmanın arttığı bir zaman diliminde olunduğu için anne ve babalar endişe duymaktadır.

Park ve bahçelerin ivedilikle kamera gözetimi içine alınarak yeterince Özel Güvenlik Personelince korunması gerekir.

Güvenli ve sağlıklı kalmanız dileğiyle…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?