İÇERİDE VE DIŞARIDA İNŞA ÇALIŞMALARI

01-05-2017

Türkiye’nin içinde ve dışında inşa çalışmaları “Kurgulayıcı Akıl” tarafından tüm hızıyla sürüyor.

Millete rağmen ve millettin seçimine rağmen, Milletin aleyhinde yapılan çalışmalar sinsi ve haince, eşzamanlı ve güdümlü planlarla yürütülüyor.

Referandum öncesi de bu planların izleri görülmekteydi. Örneğin Deniz Baykal’ın “Hayır” oylarının çıkması için normalin üzerinde efor sarf etmesi bu çalışmaların belirtisi idi.

Deniz Baykal kendini kasetle indiren cephede saf tutarak ve en az Kılıçdaroğlu kadar “Hayır” oylarının lehinde çalışarak inşa çalışmalarının ne olabileceği konusunda fikir verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun istenen performansı gösterememesi CHP için ya da Kemalist-Ulusalcı cephe için yeni lider arayışına sürükledi.

“Kurgulayıcı akıl”, CHP tabanı ve oyları için Deniz Baykal’ı hazırlaması ve 2019 Seçimleri için rol biçmesi içeride inşa çalışmasının bir maddesi olabilir.

“Kurgulayıcı akıl”, Milliyetçi muhafazakâr oylarının toplandığı MHP oylarını da düşünecek olacak ki Meral Akşener’i de buraya hazırlıyor.

Meral Akşener’in malum medya tarafından parlatılması, öne çıkarılması da milliyetçi oyları 2019 seçimleri için toparlayarak inşa havuzuna aktarma gayreti ile açıklanabilir.

Bu arada AK Parti’ye Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde Dindar Kürtlerin daha fazla yönelmesi ve işi daha sıkı tutmaları birilerini rahatsız etmiş olmalı.

Birilerini rahatsız etmiş olmalı ki, durduk yerde “Mavi Marmara manyakları!” ve “İslamcıların tasfiyesi!” argümanları ile AK parti’ye yönelen oyları itmeye çalışmaktadırlar.

2019 seçimleri öncesi AK Parti’den; İslamcıları, muhafazakâr Dindar Kürtleri de koparmaya çalışmaktadırlar.

Dışarıda ise AB’nin; “Avrupa’da sandık kurdurtmayız!” söylemleri, Avrupa’da AK Parti’nin oylarının diğer partilere kıyasla fazla olması sonucu söylenen bir söylemdir.

“Kurgulayıcı Akıl” ,2019 seçimleri öncesi topyekûn bir çalışma içerisine girmiş durumdadır. Her ne pahasına olursa olsun işi kotarma peşindedir.

AK Parti de “Kurgulayıcı Akla” karşı hamle geliştirme durumundadır.

Erdoğan’ın AK parti’ye dönmesi ile AK Parti daha saf bir hale gelecektir.

MKYK, MYK, Parti teşkilatları, Belediye Başkanları ve tüm görüntüde dost geride düşman olanlar tasfiye edilecektir diye düşünüyorum.

Daha çalışkan, daha samimi, daha genç ve idealist kadrolar gelecektir.     

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?