IŞIK DOĞU’DAN YÜKSELİR

25-03-2019

Yeni Zelanda’nın Christchurc şehrinde Cuma namazında Hıristiyan bir terörist tarafından yapılan katliam sonucu 50 Müslüman şehit oldu.

50 masum Müslüman’ın ölümü hepimizi üzmüştü. Ancak Yeni Zelandalıların terör eylemine karşı gösterdikleri tepki ise bizleri sevindirdi.

17 yaşlarında bir gencin Irkçı Avustralyalı bir senatörün söylemlerine karşı göstermiş olduğu yumurtalı eylem de ırkçılara gösterilebilecek en güzel cevap olmuştu.

Yeni Zelandalıların katliam sonrasındaki Cuma gününde kılınan Cuma namazında kendilerini siper etmeleri vicdanların henüz tefessüh etmediğini bize gösterdi.

Yüzlerce gencin bir alanda toplanıp Cami hoparlöründen okunan ezanı sessizce dinlemeleri ve saygı göstermeleri “Işık Doğudan Yükselir” argümanını bize hatırlattı.

50 Müslüman’ın şehadeti bir takım hayırlı kapılar açıyor ve Gayrı Müslimler şehadet getirip Müslüman oluyorlardı.

Camilerde kelimeyi şehadet getiren gayrı Müslim gençler giderek artıyordu.

Yüzlerce Yeni Zelandalı genç bir Camiye gelip Müslüman oluyordu.

Yeni Zelanda’da da yine tören esnasında gözyaşları içinde emniyet müdiresi Müslüman olmayı tercih ediyordu.

Esasında Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern iki Camiye yapılan terör saldırısı sonrası attığı adımlar ile en büyük takdiri topladı.

Tüm Ülkedeki insanlar arasında ayrım yapmadan bir anne şefkat ve merhameti göstererek kucaklayıcı oldu.

Müslümanları da bağrına bastı.

Dünya üzerindeki Tüm Ülkelerin Liderlerine örnek olacak tavırlar, hareketler ve adımlar ile gönüllerde taht kurdu.

Müslümanlara yapılan saldırı sonrası empati kurmasını bildi.

Terör saldırısı sonrası üzgün olduğunu gösterdi.

Başörtüsü takarak hayatlarını kaybedenlerin yakınlarını samimi bir şekilde kucakladı.

Saldırının ardından Ulusal yas ilan etmesi, Meclisteki konuşmasına “Selamünaleyküm” diyerek başlaması ve Mecliste Kuranı Kerim okutulması takdir toplayan hareketler olmuştur.

Bir anne şefkati ile Ülkesindeki Müslümanlarını kucaklaması, tıpkı bir annenin evladını kaybetmesi gibi acıyı hissettiğini göstermesi Dünya’da Işığın hala sönmediğini göstermektedir.

Müslüman Ülke Liderlerinin çoğunun göstermediği bu yaklaşımları Gayrı Müslim bir Liderin göstermesi ve Yeni Zelanda halkının fıtratlarına yakışan yaklaşımları Işığın Doğu’dan yükselmesini bize hatırlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?