Kazalar Kader Midir?

Kazalar Kader Midir?
16-01-2023

Batman’da son yıllarda kış aylarında  sisli gün sayısı arttı. Özellikle bu sene içinde bulunduğumuz günler sisli olup görüş mesafesi çok düşüktür.

Görüş mesafesinin çok düşük olması trafik kazalarının oluşmasında bir neden olarak ileri sürülmektedir.

Ancak sisin oluşması trafik kazalarının oluşmasında ana etken değildir. Bu etken dışında başka etkenler de vardır.

Trafik kazalarının oluşmasında en büyük etken sürücü etkenidir. Bu tür havalarda sürücünün çok dikkatli olması gerekir.

Gözlem olarak şunu diyebilirim ki, genç sürücülerin hız sınırına uymamaları, kuralları önemsememeleri trafik kaza sayısını artırmaktadır.

Okul servis sürücülerinin genelde genç sürücülerden olmaları trafik kaza sayısını artırmaktadır. Oysa bu tür sürücülerin herkesten daha fazla dikkatli olması gerekir.

Nitekim genç ve çocuk birçok insanı taşıyan okul servis sürücüleri en fazla dikkatli olması ve en fazla bunlara dikkat edilmesi gerekir.

Özellikle okul servislerinin kurallara uyup uymadıkları , hız sınırını ihlal edip etmedikleri, trafik görevlilerince kontrol edilirse  olası kazalar önlenecektir.

Geçen hafta Çarşamba günü güney çevre yolunda okul servisinin karıştığı kaza maalesef ölümle sonuçlandı.

O gün de sisli bir gün idi. Maalesef o gün birçok kaza oldu. Birçok kazanın oluşması insanların ölmesine, insanların yaralanmasına ve maddi kayıplara neden oldu.

O gün sabah vakitlerinde Güney çevre yolunda iş yerine doğru ilerken tali yoldan bir okul servisi ana yola kuralsız bir şekilde girdi.

Dikkat edilmese belki ben de kaza yapacaktım. Benden birkaç saat sonra aynı civarda ölümlü kaza meydana geldi.

Birçok kaza insanların kurallara uymaması ve kuralları önemsememesinden kaynaklanmaktadır. Sonra geri dönüşü olmayan olaylar meydana gelmektedir.

Güney çevre yolunda stadın karşısında bulunan kavşakta da bugüne birçok kaza meydana geldi. Söz konusu kavşağa trafik ışıklarının konulması elzemdir.

Dolayısıyla trafik kazalarının meydana gelmesi bir kader değildir. Her ne yapılıyorsa insanın kendi eli ve iradesiyle yapılıyor.

Özellikle kazaların çokça yaşandığı yerlerde, özellikle kazaya karışan sürücü grubun denetlenmesi kazaların azalmasını sağlayacaktır.

Akıllı kavşaklarda kazaların meydana gelmesi ise tesadüf değildir. Burada ki trafik işleyişi sürücüler tarafından yanlış uygulanmaktadır.

Akıllı kavşakta bulunan sürücünün geçiş üstünlüğü varken kavşak içinde bulunan araç beklemekte dışındaki araç geçmektedir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?