KENDİNDEN BİLİR İŞİ

31-08-2020

Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk haddini aşan bir yazı yazarak Batman’lıların tepkisini üzerine çekti.
Yazarlık sorumluluk isteyen bir iş olup herkesin aklına geleni yaz(a)maması gerekir. Bu işin bir disiplin içerisinde yürütülmesi gerekir.
Öyle bir şey ki, sorumsuzca ve cahilce hiç araştırmadan sorup soruşturmadan bir İlin insanlarını töhmet altına almanız kabul edilir bir şey değil.
Bir İlin; insanlarını, Ailelerini, Velilerini, kızlarını, çocuklarını cahil ve Bağnaz göstermek işi kendinden bilmek demektir.
Bir defa töhmet altında bıraktığınız, iftira ettiğiniz İl’de okuma oranını araştırdınız mı? Erkek ve kızların oranını öğrendiniz mi?
Kızların okumadığını ya da okutulmadığını nereden çıkartınız? Okutulmayan kızların İl’e tayin olan bürokrat, asker vs beklediklerini neye dayanarak söylüyorsunuz?
Siz laikçi, Kemalist ve beyaz Türkler değişmeyecek misiniz? İnsanlara üstten bakmaya, benim oyum ile çobanın oyu bir değil demeye devam mı edeceksiniz?
Sizde insaf ve izan yok mu? Neden insanları hor görüp, insanlara çamur atmayı sürdürüyorsunuz? Kafanızı kuma gömmeyi bırakın artık.
Birazcık araştırma yapmış olsaydınız kız çocuklarının okuma oranlarının giderek arttığını ve erkeklere oranlara daha başarılı olduklarını görecektiniz.
Üstelik okuma ve Üniversite bitirmenin tek başına sonuca götürmediğini de biliyoruz. Zira nice Üniversite mezununun “Okumakla cahillik gider, ancak eşeklik baki kalır” özdeyişine uyduğunu biliyoruz.
Batmanlı genç kızların okumayıp İl’e tayin olan asker, bürokrat kişilerle evlenmeyi beklediklerini söylemek psikolojik altyapınızı gösteren bir söylemdir.
Batmanlı genç kızlar sizi ve sizin gibileri gayet iyi tanır. Hem okuma oranları hem de bilinç düzeyi artan genç kızlar bu topluma, kendine ve ailesine sizden çok daha faydalıdırlar.
Sizlerin genç kızları materyalist bir bakış açısı ile değerlendirdiğinizi, kadınları cinsel bir metaya dönüştürmeye çalıştığınızı gayet iyi biliyoruz.
Kadınların manevi yönünü değerlendirmeden sadece madde cihetiyle değerlendiren sizler Batmanlı genç kızlara da kendi materyalist bakış açınızla bakmışsınız.
Batmanlı genç kızların; iffetini, hayâsını ve namusunu aşağı göstermek “Kişi kendinden bilir işi” sözü ile karşılık bulur.
Siz bugüne kadar ne toplumu anladınız ne de anlamaya çalıştınız. Konu ile ilgili ne araştırmalarınız ne de değer yargılarınız oldu.
Buyurgan ve bağnaz bir şekilde toptancı bir zihniyetle bir İl’in, bir Toplumun tümünü size yakışan bir şekilde iftiralarla karaladınız.
Sizler kadınları birer meta, birer cinsel obje olarak görürken bizim değer yargılarımız ve inancımız kadının ayağının altına Cenneti koydu.
Sizler kız çocuklarını diri diri toprağa gömerken biz kadınları aile ve toplumu yetiştiren birer özne olarak gördük.
Gerektiğinde aile ve toplumu yetiştiren özne aynı zamanda ticarette, savaşta, iş hayatında etkin rol almasını da bildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?