KİM(LER) ENGELLİYOR?

03-08-2020

Korona virüsü ile ilgili yazdıklarım epey birikti. Bu arada Korona virüsü kapanların tedavi görecek yer sıkıntısı çektiklerini yazmıştım.
Gerçekten de Korona virüs vaka sayısı epey bir arttı. Artan vaka sayısına göre tedavi edilecek yer sayısı sınırlı ve az.
Bunun için tedbir almak lazım. Yoksa en riskli hasta, hastanede tedavi altına alınmakta diğerleri evlerine gönderilmektedir.
Bu şekilde yapılan uygulama risk oluşturmakta zira eve gönderilen hasta evde entübe olabilir ve tedavi olamadığı için vefat edebilir.
İşte bunun için Korona virüsü kapan hastaların hastane ihtiyacını karşılayıp hastanede tedavilerini görmek lazım.
Peki, bu ihtiyacı karşılayacak yer var mı? Ya da hastaneye dönüştürülebilecek alan, bina vs var mı? Var ise neden düzenlenmiyor?
Yıllar önce Eski Devlet Hastanesi ile ilgili yazı yazmıştım. Hastanenin atıl kalmaması bir branş hastanesine dönüşmesi gerektiğine değinmiştim.
Üstelik Eski Devlet Hastanesi ile ilgili bir defa değil birçok defa yazı yazdım. Ama bu yazılarım dikkate alınmadı.
Dikkate alınır mı? Yoksa alınmaz mı? Bilemem ama ben tekrar tekrar yazacağım en azından uyarma görevini ifa etmiş olacağım.
Yeri, konumu, bahçesi ve yapısı ile dönemin kayda değer Hastanesi olan Eski Devlet Hastanesi yıllarca atıl kaldı.
Nedendir bilinmez bir türlü faaliyete konulmadı. Daha doğrusu aktif olarak bir işlevi olmadı. Merkezi konumda olması özelliğinden faydalanılmadı.
Şimdi tekrar diyorum. Eski Devlet Hastanesi madem bir hastaneye dönüştürülmedi ya da branş hastanesi olmadı, Korona için kullanılabilir.
Korona hastalarının yatacağı bir yere dönüştürülebilir. Dolayısıyla Enfeksiyon ve Göğüs hastalıkları hastanesine dönüşebilir.
Bunca zamandır böyle bir şey düşünülmemiş ya da düşünülmüş de bazı engeller çıkmış olabilir. Eğer engel çıkmışsa bu engeller nelerdir?
Kamuoyunun bu engelleri, ya da engelleyenleri bilmesi gerekir. Eski Devlet Hastanesinin kullanımını engelleyen kim veya kimlerdir?
Eğer engel yoksa ve şu anda acil hastane ihtiyacı varsa ivedilikle buranın hastaneye dönüştürülmesi ve korona hastalarının buraya yatırılması gerekir.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?