KIZGIN DEMİRİ SOĞUTMAK

22-04-2019

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Memur Sen tarafından satın alınan bina açılışındaki konuşmasında “Kızgın Demiri Soğutalım” dedi.

Erdoğan; “Dönem kızgın demiri soğutma, musafahalaşma, kucaklaşma, birlik ve beraberliğimizi yeniden perçinleme dönemidir” şeklinde bir konuşma ile yeni bir dönemin başlangıcına işaret etti.

Türkiye’nin en büyük iki İli olan İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerin kaybedilmesi karşısında daha mutedil bir yol izlenmesi gereği ortaya çıktı.

AK Parti genel olarak başarılı olsa da özellikle Büyükşehir belediyelerinin kaybedilmesi bazı önlemlerin alınması gereğini ortaya çıkardı.

Bu önlemler genel politikalara da yansıyacaktır. Önümüzdeki süreçte yani dört buçuk yıl içinde ekonomi ağırlıklı politikalar izlenecektir.

Özellikle Çarşı-Pazar enflasyonunu durdurmaya çalışmak belki de en büyük çabalardan biri olacaktır. Yapısal reformların gerçekleşeceği konusunda söylenen sözler yerine somut adımlar atılacaktır.

Üretim konusunda çeşitli uygulamalar gerçekleştirilecektir. Sebze meyve üreticileri ile komisyoncular arasında oluşan fiyat artışlarını engellemek yönelik olarak düzenlenen “Hal Yasası” Meclisten geçecektir.

KİT’ler konusunda özelleştirme girişimi geliştirilebilir. Dış yatırımcının teşviki ve piyasanın güven tazelemesi açısından rahatlatıcı konuşma ve demeçler ardı sıra gelebilir.

İç politikada ise çeşitli yönelimler gerçekleşebilir. Kabine revizyonu gündeme gelebilir. Dört buçuk yıl için bir kabine oluşturulabilir.

Kızgın Demir soğutulup, Dalgalı Denizin duru hale getirilmesi için çaba harcanacaktır. Oy kazanılan ve kaybedilen yerler için stratejiler geliştirilecektir.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesinde kazanılan Belediyeler, oy kazanılan yerler konusunda çalışmalar yapılıp diğer yerler için uygulanabilirlik sorgulanacak.

Halkla daha yakın temas kuracak kişiler Parti yönetim kadrolarına getirilecek diye düşünüyorum. Özellikle İl ve İlçe teşkilatları yönetimlerinde halka yakın kişilerin olmasına dikkat edilecektir.

Kızgın Demiri soğutmak adına sadece söylemler değil genel uygulamalar da geliştirilip uygulamaya geçirilecektir.

Diğer Partiler ile yapılan atışmalar minimize edilip sıcak temaslar kurulacak ve içeride olumlu havanın estirilmesine dikkat edilecektir.

 Ekonominin düzelmesi ve dışarıda Türkiye’nin güvenliğinin sağlanması konusu ana gündem maddeleri olacaktır.

Suriye olayı daha mutedil bir yolla sürdürülecektir. Siyasi hamleler ve ikili görüşmeler duruma hâkim olacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?