KONUMUZ SAĞLIK, KONUĞUMUZ PAMUKÇU

21-12-2015

Daha önceden programa aldığımız ancak bazı aksaklıklardan dolayı gerçekleştiremediğimiz programımızı hafta sonu gerçekleştirdik.

Hafta sonu konuğumuz Batman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu idi.

Batman’da Kamu Hastaneleri bildiğiniz üzere Batman Bölge Devlet Hastanesi, Batman Kadın doğum ve Çocuk hastalıkları hastanesi ve Batman Diş hastalıkları hastanesi olmak üzere üç hastaneden oluşmaktadır.

Okurlarımızı konuğumuzun kim olacağı yönünde önceden bilgilendiriyoruz. Ayrıca sormak istedikleri soruları kendileri adına soruyoruz.

Geçen hafta konuğumuza sorulmasını istediklerini bize ulaştırmalarını istedik.

Okurlarımız birçok soru ile bize geri dönüş yaptılar. Hepsini elbette soramadık. Ama soruların ortak yönlerini bularak ortak bir paydada sormaya çalıştık.

Sayın Pamukçu’ya ilk sorumuz birçok hastanın şikâyetçi olduğu temizlik konusu ile ilgili oldu. Özellikle Bölge hastanesi genelde ise tüm kamu hastanelerinden temizlik yönünden şikâyet olduğunu, denetimlerin yapılıp yapılmadığını sorduk.

Sayın Pamukçu Bölge Devlet Hastanesinin hasta sayısının gün geçtikçe arttığını, hasta sayısının artması ile beraber temizlik personel sayısında artışa gidildiğini ve gidileceğini, temizlik personellerinin çalışmaları konusunda her gece nöbetçi doktor bırakıldığını böylelikle hem denetleme hem de motivasyonun sağlandığını dile getirdiler.

Hükümetin taşeron işçilerinin kadroya geçirilmesi ile ilgili çalışmalarının kendileri açısından nasıl gerçekleştiğini sorduk.

Asıl işçi, yardımcı işçi ayrımının yapılıp yapılmadığını sorduk.

Sayın Pamukçu taslak çalışmanın merkezi Hükümet ve Bakanlık tarafından yapıldığını ancak gerek Otomasyon gerekse diğer taşeron işçilerinin kadroya geçirilmesi hususunda kendilerine düşen kısım konusunda yardımcı olunacağını ve zamanla tüm taşeron işçilerinin kadroya geçirileceğine inandığını ifade etti.

Hasta şikâyetleri konusunda bir değerlendirme yapılıp yapılmadığını ve geri dönüşlerin olup olmadığını sorduk.

Genel Sekreter, hasta şikâyetlerinin değerlendirilmesi için komisyon kurulduğunu, Komisyonun gelen şikâyetleri değerlendirdiğini, yapılması gerekenlerin ilgili bölümlere yönlendirilerek ilgili birimlerce yapıldığını söyledi.

Eski Devlet Hastanesinin Sağlık sektöründen alınıp ticari bir sektöre devredilmemesi yönünde bir çalışmalarının olup olmadığını sorduk.

Sayın Pamukçu söz konusu yerin sağlık alanında değerlendirileceğini ve Sağlık Bakanlığı bünyesinde kaldığını ancak ne tür bir hastane (Göğüs Hastalıkları, Onkoloji v.s.) olacağı yönünde alınmış bir kararın olmadığını ayrıca ilave etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?