KUDÜS VE KUR’AN MÜSLÜMANLARI

12-12-2017

1986 yılında İsrail Başbakanı Şimon Peres’e gazeteciler :“Kur'an-ı Kerim, sizin devletinizin yıkılacağından haber veriyor” diye hatırlattıklarında? Perez şu cevabı veriyor: “Kur'an'ın bahsettiği Müslümanlar gelsin! Düşünürüz.”diye cevap verir (Tercüman Gazetesi, Ergun Göze, 1986)

İsrail kendinden emin bir şekilde planını, programını velhasıl neyi kafasına koymuşsa tek tek yapıyor.

Müslümanlar ise maalesef kimi ülkelerde (Körfez ülkeleri gibi) kukla yönetimler yüzünden elleri kolları bağlanmış, kimi ülkeler ise sömürü ve işgal altında (Irak ve Suriye gibi) olduğu için bir şey yapılamıyor.

Müslüman Ülkeler arasında ciddi anlamda ses çıkaran Ülke sadece Türkiye’dir.

Türkiye ise dört bir taraftan sıkıştırılmakta ve baskı altına alınmaktadır.

 “Böl, Parçala, Yut” sömürü mantığı Müslümanları zihinlerde böldü. Meşrepler, mezhepler Din kardeşliğinin üzerine çıkarıldı.

Zihinlerde ayrışmalar ve bölünmeler olunca Müslümanlar arasında Vahdet’in oluşması da mümkün olmadı.

Kudüs’ün ABD tarafından başkent ilan edilmesi Müslümanlar aleyhine alınan ne ilk ne de son karar olacak.

Müslümanlar aleyhine alınan kararlar, uygulamalar ve Müslüman Ülkelerdeki işgaller peşi sıra gelmektedir.

Müslümanlar ise küçük bir yerleşim yerinde bile birlik ve beraberlik sağlayamamaktadırlar. İsrail’e karşı yapılan tel’in mitinglerinde bile ayrı ayrı toplanmakta ve Vahdeti oluşturamamaktadırlar.

O halde Kur’an Müslümanları nasıl oluşacak?

Kur’an Müslümanlarının oluşması için önce Kur’an bilinmeli sonra ve en önemlisi yaşanmalıdır.

Yaşanmayan Kur’an ile Kur’an Müslümanlığı oluşmaz. Kur’an okumanın, Kur’anı bilmenin yaşanmadıktan sonra kıymeti harbiyesi olmaz.

Yaşanan Kur’an;  doğruluğu, dürüstlüğü ve Vahdeti getirir. Kur’an Müslümanlığı beraberinde; gayreti, duyarlılığı, sorumluluğu getirir.

Kur’an Müslümanlığı; İşgal altındaki Müslüman beldelerin ve kutsal mekânların kurtulmasına yol açar. İsrail ve ABD Kur’an Müslümanları olmadığı için Kudüs’ü başkent ilan ediyor.

Müslümanlar Kur’an Müslümanları olmazsalar İsrail Kudüs’ü Başkent ilan edecek Mescidi Aksa yerine Süleyman mabedini inşa edecek.

İsrail Kudüs içinde yer alan Müslümanları tehcir edecek, akabinde Gazze ve Batı Şeria yerleşim yerlerinde Filistinli bırakmayacaktır.

Büyük Sion Devleti için Suriye’yi, Irak’ı ve akabinde Türkiye’yi işgal etmeye çalışacak. Zihinsel ve gönülsel işgalleri gerçekleştiren İsrail coğrafi işgalleri yapmaya çalışacak.

Müslümanların kurtuluş yolu Kur’an Müslümanlığı için Kur’an okumaları ve Kur’anı yaşamalarıdır.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?