MÜSTEAR’DAN GERÇEKLİĞE GİRİZGÂH

30-08-2016

Bugün benim için bir dönüm noktası olacak. Yaklaşık 12 yıldır “Eymen Eren” müstear ismi ile yazıyordum.

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Ercan Atay, müstear ismi yerine gerçek ismimin kullanılmasını teklif etti.

Bir kaç defa yenilenen teklife cevap vermek zorunda kaldım.

Basın İlan Kurumu tarafından yazarların gerçek isimlerinin kullanılması gerektiğinin söylenilmesi üzerine gazeteyi zor durumda bırakmamak adına artık müstear isimden gerçek isime girizgâh yapmam gerektiğini düşünerek ilk adımı atmış oldum.

Reklâm olmak veya kendimi tanıtmak amacıyla yazı yazmadığım için yazılarımda ismimin veya fotoğrafımın gözükmesini hiçbir zaman istememiştim.

Yazılarımın anonim olmasını istiyordum.

Bir bakıma “La Edri” yani yazanı belli olmayan yazılar yazmak istiyordum.

Kişinin değil de fikirlerin, düşüncelerin ön planda olması adına vitrinde olmayı istemem. Görüntülerin ve kişilerin fikirleri örttüğüne inanırım.

Bugüne kadar yüzlerce yazı yazdım. Sadece bu gazetede değil.

Başka gazetelerde, ulusal düzeydeki internet sitelerinde köşe yazısı yazdım.

On beş yıla yakın bir köşe yazarlığı geçmişim bulunmaktadır.

Yaradılan’ı Yaradan’dan dolayı severim. Yaradan’ın rızasını kazanmak için yazdım.

Yaradılan’ın mutluluğu için, toplumun sorunlarının giderilmesi için yazdım.

Allah izin verirse bundan sonra da toplumun huzuru, sağduyu, bireylerin mutluluğu için elimden geldiğince, dilim döndüğünce düşüncelerimi yazılarıma aktaracağım.

Hiç bir yapı veya güçten korkmadım veya menfaatlenmedim.

İlimizdeki sorunları (yolları, alt-geçit, üst geçit, kaldırımları v.s.) ve çözüm yollarını ilgililere iletmek için çeşitli(Bir kent düşlüyorum, Kent Köy, Kapat yolları, Sahipsiz Kent Batman, Bir Garip Şehir v.s.) yazılar yazdım.

***

Bir kısmında yazılarım çözüm oldu.

Terörün son bulması ve huzurun gelmesi adına çeşitli (Baharda Kan Rengi, Küresel Terör, Barış-Huzur Ve İstikrar, Güzel Günler Göreceğiz, Yazık, Geç Bulduk Tez Kaybetmeyelim, Akıl Tutulması, Yeni Kaos Planları, Toplumun Huzurunu Bozmayın, Barış Ve Huzurun Devamı v.s.) yazılar yazdım ve karınca kararınca toplumun huzura talipli olmasına çalıştım.

Siyasi sistemimizin istikrar içinde olmasını diledim ve çözüm yolları için düşüncelerimi açıklayan çeşitli(Fiili Başkanlık Dönemi, Tarih tekerrür eder mi, Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi, Barış, Huzur ve İstikrar, Seçim Startı, Yeniden Erken Seçim, Erken Seçime Doğru, AK Parti ne yapmalı? Bıçak Sırtı Seçim, Seçimden Sonra Ne Olacak? Seçimin muhtemel sonuçları v.s.) yazılar yazdım.

Türkiye üzerine oynanan oyunları, iç ve dış mihrakları ve kumpasları üzerine çeşitli (Üst Akıl kesintisiz, Darbeye Kalkışma gecesi, Darbeye darbe yapıldı, Dünden bugüne Üst akıl, Türkiye Suriye yakınlaşması, Dizayn çalışmaları, Suriye Kördüğümü, Çözüm Komşularda, Türkiye Pozisyon mu değiştiriyor? Türkiye’nin Hamleleri, Ortadoğu Bataklığı, Yeni Kaos Planları v.s.) yazılar yazdım.

Avrupa Birliği ve ABD’nin Emperyalizmini ve Türkiye üzerine oynadıkları oyunları açıklayan çeşitli (AB dağılıyor mu? Battı Batı-Yan gider, Demokrasinin Çöküşü, Demokrasi Dedikleri, Sömürü Düzeni v.s. ) yazılar yazdım.

Ekonomi, sağlık, eğitim ve trafik sorunları, istihdam çözümleri üzerine çeşitli yazılar yazdım.

Hiç bir yazım kimseye yaranmak için yazılmamıştır. Sadece Allah rızasını kazanmak adına hiçbir maddi menfaat almadan veya gözetmeden yazılmıştır. Allah’a emanet olun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?