NELERLE UĞRAŞIYORUZ?

28-09-2015

Ülkemizde son birkaç ay boyunca süregelen huzursuzluk ve kargaşa bizleri de bu yönde yazı yazmaya itti. Her gün bir yerlerde asker, polis veya sivil vatandaşın hayatını kaybetmesi bizleri üzüyor ve hassas kılıyor dolayısıyla hassasiyetimizi ve düşüncelerimizi yazıya döküyoruz.

Diğer taraftan İlimizde bu süre boyunca çözülmesi gereken sorunlar vardı. Bu süre içinde oluşan sorunlar da gördük. Dile getirdiğimiz halde bir türlü çözülmeyen ve umursanmayan meseleler de vardı.

Elbette toplumu ilgilendiren meselelere duyarsız kalmadık, kalmıyoruz ve kalmayacağız. Bize ayrılan köşede dile getirmekle yetinmeyip, ilgili kurum yetkililerine bu sorunları iletiyoruz. Yeri geldiğinde ulaşabildiğimiz en üst mercilere (Vali, Belediye Başkanı) ilgili sorunları iletip çözümünü istiyoruz.

Ancak şunu belirtmeliyiz ki, bazı sorunlar ısrarla dile getirilmesine rağmen sorumlular ısrarla çözmüyorlar. Bu durumda Batı illerinin ne seviyelere geldiğini ve bizler bu İl’de yaşayanlar olarak “Nelerle Uğraşıyoruz?” diyerek hayıflanıyoruz.

Sorunlarını saya saya bitiremeyeceğiz. Karayolları mı desem, Kapat yolları mı desem bilemiyorum bir kurumumuz var ki bize illallah dedirtti. Aylardır bir üst geçit yaptıramadık. Neymiş efendim esnaf istemiyormuş?

Kusura bakmayın gülünç duruma düşüyorsunuz. Koskoca devletin bir kurumu insanların Ölümü ve yaralanması pahasına bir esnafın küçücük menfaati için üst geçit projesinden vazgeçiyorsa artık diyecek bir sözümüz kalmaz.

Karayolları sahasında bulunan alana üst geçit yapılamayacaksa ve bir iki esnafın sözü ile hareket edilecekse artık orada ne devlet vardır ne de devletin yetkilisi vardır.

Üst geçit yapmıyorsunuz bir de bir kaç ayda bir, yolları bozup tekrar yapmaya kalkıyorsunuz. Bu düzeltmeler neyin nesi? Bir kaç ay öncesinde yapılan iş mi yanlış idi? Şimdi yapılan iş mi yanlış? Milletin ödediği vergiler bu yanlış işlere mi gidiyor?

Esentepe, Silvan yolu, Bitlis yolu, Gültepe Mahallesi, Havaalanı ortak yolunu iki ayda bir bozup tekrar yapmaya kalkmakta neyin nesi? Şimdi de iki yüz üçyüz metrelik yolu haftalardır kapalı tutup güya çalışma yapacaksınız.

Batı illerinde olsa bu kısacık alan bu kadar kapalı kalır mı? Nerede ise bir ay sürecek, belki de bir aydan fazla tutacak bu çalışmaya hiçbir yetkili, hiçbir sorumlu sesini çıkarmaz mı?

Trafiğin keşmekeş olduğu Batman’da bu çalışmalar ile trafik tam anlamı ile felç olmuş durumda. Okulların açılması ile bu bölge tamamı ile geçilmez duruma gelecektir.

İşler nasıl yapılıyor, kimin için yapılıyor, kim denetliyor? Yapılan bat-çık’ların anlamsızlığını görüyor ve şaşırıyorsunuz. Aslında şaşırmıyorsunuz çünkü alışıyorsunuz.

Aynı şekilde bazı benzin istasyonlarının çıkarları için seviyesi indirilmesi gereken Tepenin seviyesi indirilmediğini görüyor ve “Bu vebali taşıyamazlar” demekle yetiniyorsunuz.

Tüm toplumun menfaati, bir iki kişinin menfaatine kurban ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?