NİYE YENİ ZELANDA?

17-03-2019

Geçen Cuma günü Cuma namazı kılınırken Hıristiyan bir teröristin (Brenton Tarrant) masum 50’den fazla Müslümanı Cami’de hunharca katletmesine şahit olduk.

Hıristiyan teröristin gayet bilinçli ve organizeli bir şekilde planladığı bu terör olayında tek başına olmadığı ve işbirlikçilerinin de olduğu aşikârdır.

Bu kadar silahı ve bombayı üzerinde bulunduran, iki yıldır plan düzenleyen, sosyal medyada nerede ise bunu deklere eden, canlı yayın yapacak kadar kendine güvenen ve soğukkanlı olan bir caninin arka planda elbette destekçileri vardır.

Yeni Zelanda terör olaylarının yaşanmadığı güvenli bir Ülke olması nedeniyle mi bu terör olayı burada gerçekleştirildi?

Dünya üzerinde çok güvenli zannedilen yerlerde dahi Müslümanlara huzur olmadığı mesajını vermek isteyenler mi bu terör olayını organize ettiler?

Dünyanın dört bir yanında zulme, işkenceye, öldürülmeye, çilelere maruz kalan Müslümanlar için rahat ve güvenilir bir Ülke yoktur demeye mi getiriliyor?

Öyle ki nefret ve kin her tarafa yayılmaya çalışılıyor. Bu işin Doğu’su Batı’sı yok maalesef ve her tarafta Müslümanlar kıskaç altında bugün.

Öyle ki Almanya’da, Fransa’da, İngiltere’de, Amerika’da Müslümanlara karşı ırkçı söylemler, davranışlar ve tacizler giderek artıyor.

Bunu diğer Ülkelere Yeni Zelanda ve Avustralya gibi bugüne kadar herhangi bir eylem ve gösterinin ve aşırılığın hissedilmediği Ülkelere de taşımaya çalışıyorlar.

Peki, Dünya Ülkeleri Fransa’da bir eylem olunca hassasiyet duyup, dayanışma gösteriyorlar da bu olaya neden bu kadar sessizler?

Fransa saldırısında Dünya’nın birçok Ülkesinin Başbakanı ya da Devlet Başkanı düzeyinde katılım sağlandı. Teröre karşı cephe oluşturulması da güzel bir olaydı.

Ancak 50 masum Müslüman’ın katledilmesi ve onlarca Müslüman’ın yaralanmasına seyirci kalmasına Dünya neden duyarsız?

Neden olacak çünkü Müslüman’ın kanı ucuz! da ondan. Bugün Müslüman’ın kanı o kadar ucuz! ki Dünya Liderleri neredeyse kınama bile yapmayacaklar.

Dünya çifte standart içinde. 11 Eylül saldırılarında Amerika’ya verilen destek, Fransa’daki olayda Dünya Liderlerinin Fransa’ya gitmesi ve bu olayda cılız tepkilerin oluşması…

Eğer bu bir haçlı terörü değilse Batının tüm Liderleri Yeni Zelanda’da toplanıp Müslümanlara karşı oluşan ırkçı söylemlere ve davranışlara müsamaha göstermeyeceklerini deklere etmelidirler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?