OKULLAR AÇILIRKEN...

18-09-2016

2016-2017 Eğitim ve Öğretim sezonu açıldı.

Okullar açılırken genel olarak bazı eksikliklerin olduğu görülmektedir.     

Her şeyden önce öğretmen eksiği olduğu bilinen bir gerçektir. Son açığa almalar ile artan bu açığı Milli Eğitim Bakanlığı, alacağı yeni kadrolu öğretmen ve sözleşmeli öğretmenler ile doldurmayı düşünmektedir.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde ücretli öğretmenlerin açığı bulunan okullara, okullar açılır açılmaz verileceği söylendi.

Okullar açılırken gördüğümüz bir diğer eksik Okul çevrelerinin  ve yollarının henüz düzenlenmemiş ve bitirilmemiş olmasıdır.

Örnek vermek gerekirse Gültepe mahallesi Okul kompleksi etrafındaki yollar hala stabilize ve ikinci eğitim öğretim yılına girilmesine rağmen henüz bir çalışma başlatılmış değil.

Gültepe Okul Kompleksi İl Özel İdare gözetiminde ve kontrollüğünde yapıldı. Çevre yolları Belediyeye ait olabilir. Ancak İl Özel İdare Sekreteri: “Eğer Belediye yolu asfaltlamazsa o zaman biz yapabiliriz.” demişti.

Geçen yıl asfalt yapılmadığı gibi bu senede henüz yol ile ilgili bir çalışma başlatılmış değil. Kış boyu yağmurdan dolayı çamur olan yoldan geçmek mümkün değildir.

Şunu da belirtmek gerekir ki Gültepe Okul Kompleksine Demokrasi Bulvarı üzerinden açılması gereken yollar yol üzerinde bulunan Benzin istasyonu tarafından işgal edildiği için yol kapalı durumdadır.

Durumu dönemin Belediye Başkan Vekiline iletiğimiz halde yol açma çalışması yapılmadı. Söz konusu imar yolu kapalı olduğu için Okullara ulaşım sıkıntılı devam etmektedir.

Belediye’ye Kayyum atanması ile Belediyece giderilmesi gereken sorunların artık mevcut yönetimle giderilmesini ümit etmekteyiz.

Bazı okullarda bahçe düzenlemesi, çevre düzenlemesi yeni başlatılmıştır. Bazılarında ise henüz başlatılmıştır.

Okul servis ücretlerinin düzenlenmemiş olması ya da kendilerince ifade edildiği üzere Belediye tarafından daha önce verildiği söylenen servis ücretlerinin yüksek olması velileri mağdur etmektedir.

Okul servis şoförlerinin yeterli düzeyde eğitim almamış olmaları, aşırı hızlı ve kontrolsüz araç kullanmaları giderilmesi gereken bir sorun olarak görülmelidir.

Okul servis araçlarına “Araç Takip Sisteminin” kurularak web ara yüzünden velilere şifre verilmesi velileri rahatlatacak ve şoförlerin kontrolünü sağlayacak bir yoldur.

Özel Okulların Velilere dayattığı kitap ücretlerinin yüksek olması ve piyasada çok daha ucuza mal edilebilecek okul kıyafetlerinin yüksek fiyatlara satılması velilerin şikayeti arasında yer alan unsurlardan biridir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?