OLACAK İŞ DEĞİL!

29-04-2019

İmkânlarınız olduğu halde başka bir yol aramamanız gerekir. Olağan olan kendi varlıklarınızı ve kendi imkânlarınızı kullanmanızdır.

Öncellikle elinizde var olan imkânlara bakarsınız. Elinizdekini imkânları kullanmadan başka bir ele muhtaç duruma düşmez başkalarının elindeki imkânları kullanmaya çalışmazsınız.

Olabilir ki, elinizde bulunan varlıklar yeterli olmaz O zaman dönüp başka bir yeri araştırırsınız. Başkasında bulunan imkânları da ihtiyaçlarınız ölçüsünde kullanmaya başlarsınız.

Devletin elinde bulunan gayrı menkuller var iken özel gerçek kişi veya tüzel kişiliklerin gayrı menkullerini kullanmaya kalkışmak olağan olmasa gerek.

Öğrenci yurtlarına ihtiyaç olduğu doğrudur. Zira Üniversite ve okul sayıları arttı. Dolayısıyla öğrenci sayısı arttı. Öğrenci sayısının artmasıyla öğrencilerin barınma ihtiyaçları oluştu.

Şimdi öğrencilerin özel yurtlara yerleştirme durumu doğdu. Son yıllarda bazı müteşebbisler yurt binaları yaparak KYK(Kredi Yurtlar Kurumu) ya kiralayama başladılar.

Yüksek rakamlarla KYK tarafından kiralanan yurtlar teknik olarak yeterli mi? Değil mi? Sanırım araştırılıp ona göre kabul görmüştür.

Ancak dışarıdan bakıldığında; Sosyal tesisi, bahçesi, dinlenme alanları olmayan mekânlar olarak gözüküyor.

Ayrıca güvenlik açısından yeterli mi? Diye bakmak lazım. Bunlar; yangın merdiveni, yangın alarm sistemi vs diye sayılabilir.

Tüm bunlara biz bakacak değiliz. Yetkililer ve sorumlular bunlara bakmış ve ona göre onay vermişlerdir diye düşünüyorum.

Benim burada üzerinde durmak istediğim Devletin elinde bir yurt binası varsa ve bu bina; bahçesi, imkânları ve tesisleri ile yeterli ise neden kullanılmaz?

Her ay yüz binler, iki yüz binler kira parası için özel firmalara, gerçek kişilere ödendiği halde Devletin elindeki yurt binası neden atıl kalır?

Elimizdeki binaları neden çürümeye terk ederiz. Bu milletin parasını neden tasarruflu kullanmayız?

Yeri gelmişken sağlık alanındaki binalardan da bahsedeyim. Eski Devlet Hastanesi yıllardır atıl durumdadır. Neden bir hastaneye dönüştürülmez.

Geçen gün Bölge Hastanesine muayene olmaya gittim. Sabah sekiz olmasına rağmen sıra kalmamıştı. Hastane tıklım tıklımdı. Adeta adım atacak yer yoktu.

Mecburen özel hastaneye gitmek zorunda kaldım. Peki, imkânı olmayanlar ne yapacak bu durumda? Muayene olamayacaklar mıydı?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?