ÖRNEK İŞADAMI NECAT NASIROĞLU

16-11-2015

Batman’ın tarihini hafızasında taşıyan işadamı Necat Nasıroğlu ile hafta sonu söyleşi yaptık. Faydalı ve zevkli bir Cumartesi buluşması oldu. Batman’ın geçmişini, gelişim sürecini, köyden kente geçiş aşamalarını tek tek anlattı.

Nasıroğlu’nu dinledikçe Batman gözümüzde canlandı. Canlı bir tanık olarak; Batman Belediye olduktan sonra, Batman’daki kuralsız yapılaşma sürecini anlattı.

Örnek bir işadamı çünkü diğer birçok işadamı gibi kolay olanı seçmemiş. Birçok Batmanlı işadamı yatırımlarını batıya kaydırırken O yatırımlarını Batman’da da yaparak birçok Batmanlının istihdamına vesile olmuş.

Bugün Uluslararası firma düzeyine gelmiş olan FERNAS Şirketler topluluğu ismini ilk ekini Necat Nasıroğlu’nun oğulları Muzaffer ve Ferhat’ın “FER” sözcüğünden almış, “NAS” son eki ise Nasıroğlu’nun ilk hecesinden alınmıştır.

Duble yol yapımından Doğal gaz boru hattı çekim işine; İletişim sektöründen Enerji işlerine, Alçı üretiminden meyve suyu üretimine kadar çok farklı kategorilerde yatırım yapan FERNAS bugün binlerce çalışanı ile Türkiye’de sayılı şirketler arasına girmiş durumdadır.

Aslında sadece Örnek bir işadamı olmakla kalmayıp örnek bir Baba profili çizdiğini de yaptığımız söyleşi ile fark ediyoruz. Tüm çocukları üniversite mezunu olan Necat Nasıroğlu bu anlamda çocuklarına karşı sorumluluklarını da yerine getirmiş durumdadır.

Bir çocuğu Doktor, Bir çocuğu İletişim Mezunu, bir çocuğu Hukuk mezunu, bir çocuğu İnşaat mezunu olan Necat Nasıroğlu böylelikle farklı kategorilerdeki şirketlerini farklı mesleklerde olan çocuklarına emanet etmiş.

Enerji grubunu bir çocuğuna emanet eden Nasıroğlu son zamanlarda Elektrik Santralleri yatırımı ile öne çıkmış. Kozluk ilçesinde bulunan Garzan HES, Nusaybin’de bulunan Çağ Çağ HES ve halen yapımı devam eden Şirvan HES ve Eruh HES ile bölge insanına istihdam olanağı sağlamış.

TANAP Projesi ile Uluslararası firma düzeyinde olduğunu gösteren FERNAS, TEKFEN ve yabancı bir firma ile Uluslararası doğalgaz boru hattı yapım işini üstlenmiş.

Necat Nasıroğlu namı diğer “Necat Amca”; Milli Şef döneminin son yıllarını, Demokrat Parti dönemini ve günümüze kadar olan süreçte yaşananları anlatarak günümüzü ve geçmişi kıyas ediyor. Bir bakıma yokluğu ve imkansızlıkları gören biri olarak bugünkü imkanlara şükrediyor.

Necat Amca; “Faydalı Servet Kutsaldır” diyor. Aslında Necat Amca bir hadisi şerifin söylemine işaret ediyor. Zira hadisi şerifte “En hayırlınız, İnsanlara en faydalı olanınızdır” deniliyor.

Burada şunu görüyoruz Necat Amca geliri ile fabrikalar yaparak insanların çalışmasına imkan sağlıyor. Böylece insanlara faydalı olmaya çalışıyor.     

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?