ORTAYA KARIŞIK

08-07-2019

Bugün birçok konu hakkında konuşmak istedim. Çünkü birçok konu ile ilgili sıkıntılar gün yüzüne çıktı.
Eğitimden, Ulaşımdan, Belediyeden kaynaklı birçok sorun ve konuyu gündeme getirmek gerektiğine inandığım için başlığı bu şekilde attım.
Önce Eğitim ile ilgili konuşmak isterim. Malumunuz LGS(Liselere Geçiş Sınavı) sonuçları açıklandı ve Batman Seksen bir İl arasından yetmiş ikinci oldu.
Bu sonuç çok kötü bir sonuç idi. Ancak yetkililer konu ile sorumluluğu üstlenmek yerine açıklamada bulunma zahmetinde dahi bulunmadılar.
Maalesef ki maalesef yöneticiler seçilirken Liyakat göz önüne alınmadığı için sonuçlar da bu şekilde oluyor. Sonuçların kötü olmasına pek kimse aldırış etmiyor.
İlimiz bunu hak etmiyor. Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in bu konu ile ilgilendiğini biliyoruz. Ancak sonuç alıcı girişimlerin peşi sıra gelmesi gerekiyor.
Ulaşım sıkıntılarımız bitip tükenmiyor. Şehir içi minibüslerin hali içler acısı. Kırık dökük ve kazaya mahal verecek yapıda minibüslerin bir an önce yenilenmesi gerekir.
Minibüsler gereğinden fazla yolcu taşıyor. Ayakta yolcu taşımaları kaza olması durumunda facia ile karşılaşmamıza neden olabilir.
Minibüslerin dengesiz bir şekilde şehirde seyretmeleri, bazen çok hızlı, bazen çok yavaş gitmeleri, istedikleri yerde durmaları ile kazaya davet çıkarılmaktadır.
Ulaşımın diğer bir yönü Uçak seferlerinin son günlerde sıkıntı oluşturmasıdır. Uçak seferlerinin azaltılması, ücretlerin yüksek olması, seferlerin sık sık rötar yapması bu duruma el atılması gereğini ortaya çıkardı.
Sefer sayısının artırılması, rötarların engellenmesi, farklı illere sefer düzenlenmesi bir an önce yerine getirilmesi gereken görevlerdendir. Bu görevin yerine getirilmesini siyasilerden bekliyoruz.
Belediye ile ilgili konuların başında temizlik geliyor. Temizlik hizmetleri aksamaya başladı. Belediye sahalarda çalışanları daha iyi koordine etmelidir diye düşünüyorum.
Yol temizlik aracının ve Çöp araçlarının gece çalışması daha uygun olur. Zira trafik düzeni alt üst oluyor.
Belediye bu arada su ücretlerine zam yaptı sanırım. Çünkü aynı miktarda harcanan su için fatura tutarı fahiş miktarlara ulaştı.
Belediye’nin yaz sıcaklarında kuruyan ot ve ağaçlara dikkat etmesi gerekir. Park ve bahçelerin temizliği düzenli olarak yapılmalıdır.
Bu arada Özel idarenin Kırames piknik alanının olabildiğince kirletilmiş olduğunu hatırlatmak isterim

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?