RADİKAL HRİSTİYANCI

RADİKAL HRİSTİYANCI
31-01-2023

İsveç’te bir kendini bilmez Müslümanların en kutsal saydığı kitabını yakma cüretini gösterdi. Bunu koruma ve kollama altına alan İsveç hükümeti ne kadar faşist olduğunu gösterdi.

Her ne olursa olsun fikir ve inanca saygı gösterilmelidir. Bu Hristiyanlık olabilir, Yahudilik olabilir, ya da diğer herhangi bir inanış olabilir.

Çünkü Kuranı Kerimde onların inandıkları onlara, sizin inandığınız size diyor. Ayrıca onların inandığına tanrılarına sövmeyin ki, onlar da sizinkilere sövmesin diyor.

Oysa onlar Müslümanların kutsallarına sövüyor. İşte Salman Rüştü Peygambere sövdü. İşte İsveç’te Kuranı Kerim yakıldı.

Herhangi bir yanlış olduğunda kişiye değil de tüm Müslüman âlemine bu yanlışı mal eden Hristiyanlar iş Radikal bir Hristiyan’a geldiğinde “Aşırı sağcı” diyorlar.

Oysa Kuranı kerimi yakan aşırı sağcı değil Radikal bir Hristiyan olabilir. Bugüne kadar acaba İncil’i veya Tevrat’ı yakan bir Müslüman oldu mu?

Elbette böyle bir şey olursa tasvip etmeyiz. Ancak bildiğim kadarıyla hiçbir Müslüman, ne Tevrat’ı ne de İncil’i yaktı.

Zaten yakmasın da. Zira herkesin inancı kendine göre kutsal. Herkes inandığı gibi yaşasın ve diğer inançtakiler de ona saygı göstersin.

Ancak Müslüman dünyasına Radikal İslamcı tabirini koyanlar İslam’ı aşırı göstermeye çalıştılar. Oysaki onların en kutsal sayılan kitap yakma eylemi Müslüman âleminde olmadı.

Müslümanları kategorize eden Radikal İslamcı gibi tabirlerle Müslüman olmayanlara İslam’ı öcü gibi göstermek isteyenler algılarında başarılı oldular.

Kurdukları taşeron örgütlere her türlü vahşeti işletip zihinlere “İşte Müslümanlar bunlar!”  algısını yerleştirenler kendi kurdukları tuzaklara düşecekler.

Zira onların bir oyunu varsa Allah’ın da bir oyunu vardır. Onların oyunu her ne olursa olsun insanları İslam’dan uzaklaştırmaktır.

İslam’dan uzaklaştırmayı her türlü yolla deniyorlar. 11 Eylül olayını Müslümanlar gerçekleştirmiş gibi lanse ederek Müslümanları terörist gibi göstermeye çalıştılar.

İşid gibi taşeron örgütler kurarak Müslümanları vahşi gibi göstermeye çalıştılar. Kuranı Kerimi yakarak Müslümanları itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.

Hasılı, onlar misyonlarını yerine getirmeye çalışıyorlar. Ama her ne yaparlarsa yapsınlar, Şüphesiz Cenabı Allah nurunu tamamlayacaktır.

Nitekim Avrupa’da yaşayanlar İslam’ı araştırıyorlar. Sorgulayan, araştıran ve tahlil eden beyinler ister istemez bir inanca bağlanıyor.

Mantıklı olan ve insanın fıtratına uygun olan İslam dinini kabul eden Avrupalılar arttıkça müsteşrikler ve ekâbirler önlem almak istiyor.

Bu önlem de kendilerince Kuranı Kerim’i ve İslam Peygamberini itibarsızlaştırmaktır. Oysa bunu yaptıkça İslam’a ilginin arttığını hesap edemiyorlar.

Cenabı Allah elbette nurunu tamamlayacaktır. Bu nura kim sahip olmak istiyorsa o nurun sahibi olacaktır.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?