REKTÖR İDRİS DEMİR VE ÜNİVERSİTENİN GELECEĞİ

15-02-2021

Batman Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. İdris Demir ile tanışmamız TÜPRAŞ Batman Rafinerisindeki çalışma günlerime denk gelir.

Batman Üniversitesi Rektörünün babası merhum Hacı Abdurrahman Demir TÜPRAŞ Rafinerisi Laboratuarda işçi olarak çalışıyordu.

Hacı Abdurrahman Demir gayet çalışkan ve birikimli biri idi. Bilgi birikimi ve mütevaziliğiyle ön plandaydı.

Gerek işyerinde sevilen ve sayılan biri olması gerek toplumda hatırı sayılır biri olması; çalışkanlığı, dürüstlüğü ve mütevazılığı sayesindeydi.

Tam bir aile babası olması da çocuklarının üzerine düşmesinden kaynaklanıyordu. Çocuklarını hem maddi hem manevi anlamda yetiştirdi.

Laboratuarda onunla beraber çalışan işçi arkadaşlardan biri şöyle anlatıyor. “İşten çıktık eve gidiyoruz. Hacı abi çocuğunu yolda gördü. Çocuğu da okuldan çıkmıştı. Hacı abi çocuğuna gel oğlum eve gidelim de ders çalışalım” dedi.

Hacı Abdurrahman Demir işten yeni çıkmış ve çocuğu da Okuldan yeni çıkmış olmasına rağmen bu azim ve heves Hacı Abdurrahman Demir ve çocuklarını başarılı kıldı.

Nitekim Hacı Abdurrahman Demir çocuklarına başarılı olmayı ve dürüst olmayı öğreterek toplumda iyi bir iz bıraktı.

“Baki kalan bu kubbede hoş bir seda bırakmak” herkese nasip olmuyor.  Hacı Abdurrahman Demir’e baki kalan bu kubbede hoş bir seda kaldı.

Hacı Abdurrahman Demir’in çocuklarının tümü iyi bir eğitim alarak başarılı oldu. Rektör İdris Demir’in abisi Veysel Demir ABD’de bir Üniversitede Profesör olarak çalışmaktadır.

Prof. İdris Demir’in kız kardeşi Uzman Doktor, erkek kardeşi Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesini burslu okuyarak Doktor oldu ve sanırım şu anda uzman Doktordur.

Kısacası tüm kardeşler başarılı ve önemli yerlerdedir. Başarıyı hazmetmiş ve çalışmaya adanmış Rektör İdris Demir’in Üniversiteyi de kişiliği ile orantılı olarak başarıdan başarıya taşıyacağına inanıyorum.

***

Rektör İdris Demir ile gerek Batman TPAO Lojmanlarında gerek ben Genelkurmay Başkanlığında askerliğimi yaptığımda anılarımız oldu.

Rektör İdris Demir sevecen ve şen şakrak biridir. Mutlu olan ve mutluluğu etrafına da yansıtmaya çalışan biridir.

Genelkurmay Başkanlığında Yedek Subay olduğum sıralarda Rektör İdris Demir, abisi Veysel Demir(ABD’de profesör olan) amcaoğlu İmran Demir(Şu an ABD’de olan)ile birlikte Kurtuluş Ahmetlerde bir öğrenci evinde kalıyorlardı.

Mesai saatleri dışında bazen Rektör İdris Demir’in öğrenci evine ziyarette bulunurdum. Evleri bodrum katındaydı. İşte o evden çok başarılı insanlar çıktı.

Rektör İdris Demir Batman Gazi İngilizce Bölümünde okudu. İlk Yüksek lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesinde yaptı. İkinci Yüksek Lisans eğitimini Yurt Dışında yaptı.

Doktora eğitimini Gazi Üniversitesinde yapan Demir, Oxford Üniversitesinde “Chevening Programı” kapsamında araştırmalarda bulunmuştur.

Rektör İdris Demir; Ahi Evran Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde Öğretim Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Rektör İdris Demir’in Batman Üniversitesi’nin başına getirilmesi Batman için büyük bir şans olarak görülmelidir.

Başarılı ve birikimli birinin başa getirilmesi, başarılı ve birikimli Öğretim görevlilerinin kadroya dâhil olması ve başarılı öğrencilerin Üniversiteyi tercih etmesi anlamına gelecektir.

Batman Üniversitesi; tezleri, makaleleri, teknolojiye katkıları, bilimsel yönleri ile öne çıkan bir Üniversite olması hepimiz için faydalı olacaktır.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?