ROTASIZ GEMİ

27-11-2017

“Rotası belli olmayan gemiye, hiçbir rüzgâr yardım edemez”; sözü hedefi belli olmayan birey, toplum veya millet ilerleyemez ve başarılı olamaz anlamındadır.
Bugün Müslümanların durumu rotası belli olmayan gemiye benzemektedir. 
Müslümanlar, hedefi ve yönü belirlenemeyen bir duruma düşmüş veya düşürülmüşlerdir.
Kaynağındaki ilkelerle hedefini belirlemesi gereken Müslümanlar, kaynağından kopmuş bir halde sağa, sola savrulmaktadırlar.
Kaynağı ile bağlantısını koparan; temiz hava makinesinden bağlantıyı koparıp zehirli hava soluyan insan durumuna düşen Müslüman bugün acınacak durumdadır.
Denizde dalgaların arasında yüzen ve rotası belli olmayan gemi savruldukça savrulmaktadır. Geminin kayalara çarpması ve batma tehlikesi geçirmesi gemidekileri endişelendirmemektedir.
Gemidekiler, geminin rotasını bulup hedefine doğru yol almasını istemekten uzaklar. 
Onun yerine daha fazla kamara elde etme peşine düşmüşler.
Gemideki yolcular bölük pörçük olmuş birbirlerini gemiden atma derdine düşmüşler. 
Gruplar, takımlar, hizipler; kendilerinden olmayanı denize atıp kamaralarını elde etme hevesine girmişler.
Rotasız gemi yönü belli olmadığı ve fırtınalarda sürüklendikçe sürüklendiği için kayalıklara isabet edip her gün bir yerden yara almaktadır.

Her gün bir kamaranın ya da bir bölgenin yara alması sonucu gemi su almaktadır. 
Geminin su alıp batması tehlikesi karşısında gemidekiler tedbir almamaktadır.
Geminin içindekiler rotalarını kontrol ederek birlik ve beraberlik içinde yol alırlarsa salimen gemi, hedefine doğru yol alacaktır.
Geminin içindeki yolcuların tek bir rotası olması gerekirken her grup, her hizip, her topluluk ayrı bir rota belirleyip gemiyi bu rotaya çevirmektedir.
Böyle olunca de geminin rotası, dümeni ele geçirenlerin belirlediği rotaya dönmekte gemi olması gerekenden uzaklaştıkça uzaklaşmaktadır.
Görüyoruz işte her gün farklı bir yerde farklı bir darbe alan gemi su aldığı bölümü denize dökmektedir. Bir gün Irak, diğer gün Suriye, ertesi gün Mısır su almaktadır.

Tüm bunlar da rotası belli olması gereken geminin rotası değiştirildiği için ya da her mezhep, her cemaat, her grup veya her hizip ayrı bir rota belirlediği içindir.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?