SEÇİM STARTI

20-08-2015

Aylardır koalisyon oldu mu, olacak mı hesapları yapıldı. Ancak süre doldu ve koalisyon yapma imkânı olmadığı görüldü. Şimdi tek yol seçim.

 Ancak seçimin bir an önce yapılıp Hükümetin kurulması ülkede yaşayan herkes için faydalı olacaktır. Döviz ve altının aşırı artmaması, Türk Lirasının değer kaybına uğramaması ve emekli, işçi ve memurun daha fazla ezilmemesi için istikrarlı bir hükümete ihtiyaç bulunmaktadır.

Erken seçim Ekim sonu gibi yapılırsa Hükümetin kurulması ve akabinde bütçe görüşmelerinin yapılıp meclis tarafından onaylanması yılbaşını bulur. Bu arada G–8 gibi önemli bir zirve de göz ardı edilmemelidir.

Seçim olacak ama 7 Haziran seçim sonuçlarından farklı mı olacak? 

7 Haziran seçimlerinde AK Parti on ya da on bir puanlık bir oy kaybı yaşadı. Bu kayıp nasıl telafi edecek?

Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde büyük bir oy kaybı yaşayan AK Parti’nin oy kaybının nedenlerinin iyi analiz edilmesi gerekir.

Öyle görünüyor ki AK Parti, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde oy kaybının nedenleri ile ilgili bir araştırma yapmıştır.

Söz konusu araştırmalara bakıldığında AK Parti artık adaylarını titizlikle seçecek.

Her ne olursa olsun adaylarım seçilecek” anlayışı terk edilecek. Bazı illerde yüzde yirmi, bazı illerde yüzde otuz oy kaybı yaşayan AK Parti seçeceği adayların olabilecek en iyi aday olmasına dikkat edecek diye düşünüyorum.

Sivil toplum kuruluşları, parti içi temayül, yerel medya ve özellikle Genel Merkezin her il için o ilde yaşayan halka yönelik yapacağı anketler belirleyici olmalıdır.

Liyakati, cesareti ve samimiyeti adayın seçilme yönünde etkin kriterleri olmalıdır.

Diğer taraftan HDP için de şunu söylemek gerekir. Türkiye partisi olacağım iddiası ciddi bir iddiadır. Bu iddianın sadece söylemle geçiştirilmesi mümkün değildir.

Türkiye Partisi olabilmek söylemle değil eylemle mümkün olur. Türkiye halklarının tümünü saracak icraatlar gösterilmediği müddetçe sadece lafta “Türkiye Partisi olacağım” demek halkın itibar edeceği bir durum değildir.

Halkların ayrıştırılması değil birleştirilmesi ile Türkiye Partisi olunur.

Türkiye Partisi olabilmek için Doğusu ve Batısı ile tüm Türkiye’yi sahiplenecek icraatlar göstermekle olur.

İnsanların ölümü, öldürülmesi ve insanların huzursuzluğuna yol açan tüm kapıların bir an önce kapatılması yönünde adım atılması gerekir.

Seçimin tekrarlanması   inşallah huzura ve refaha kapı açacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?