SEDAT PEKER TAHLİLİ

SEDAT PEKER TAHLİLİ
31-05-2021

Sedat Peker ne ilk, sanırım ne de son olacak. Organize İşler yani Mafyanın bulaşmadığı işler kaldı mı acaba Türkiye de?

Türkiye çok karanlık dönemler geçirdi. Faili meçhuller, insan kayıpları, korku dolu günler, gayrı menkullere çökmeler vs.

Bir dönem Susurluk da ortaya çıkan kirli bağlantılar Devlet görevlilerinin yer altı Dünyası ile bağlantılarını ifşa etmişti.

Birçok Akademisyen ve Yazarın faili meçhul suikasta uğraması ve faillerinin hala bulunamamış olması mafyanın ve derin ilişkilerin varlığının devam ettiğini göstermektedir.

Sedat Peker gibi Derin Devlet ile ilişkisi olanlar istedikleri gibi hareket edip miting yapmada ve boy göstermede rahat davranmışlardır.

Derin bağlantıların arasındaki güç savaşımı mı acaba son dönemlerde yaşananlar? Öyle olsa bile Sedat Peker köşeye sıkışmış ve o yüzden saldırıyor gibi görünüyor.

“Denize düşen, yılana sarılır” misali Sedat Peker de Birleşik Arap Emirlikleri gibi Amerika’nın kuklası bir Devlete sığınmış.

BAE, Amerika’dan bağımsız bir iş yapmayacağına göre ABD’den icazet alan BAE, Sedat Peker’i de koruma ve kollama adı altında kullanmak istiyor.

Türkiye’yi sıkıştırma için Sedat Peker’in belki kısmen doğru dedikleri şeylere yanlış ve yalan şeyler de karıştırılarak iş Uluslar arası alana taşınmak isteniyor.

Türkiye’nin son dönemlerde özellikle uyuşturucu trafiğinde etkili rol oynayarak başarılı operasyonlar yürütmesi kimilerini tedirgin etmiş olabilir.

Türkiye’yi kendi silahı ile vurmak isteyen Uluslar arası uyuşturucu trafiği aktörleri Türkiye Uyuşturucu trafiğini yönetiyormuş gibi algı yaratmaya çalışıyorlar.

Türkiye özellikle terör operasyonları ve terörü aktive eden uyuşturucu trafiğini kontrol ederek Amerika’yı da rahatsız etmiştir.

Amerika’nın rahatsız olması ve teröre verdiği desteğin, uyuşturucu satışının ve trafiğinin sekteye uğratılması yüzünden karşı aksiyon almış olabilir.

BAE, Amerika ile beraber hareket etmektedir.  BAE’nin Türkiye ye karşı tutumu ve düşmanlığı da açıklamaya gerek duyulmayacak açıklıktadır.

Ancak her ne kadar Sedat Peker’in açıklamaları kısmen yalan ve yanlış olabilecekse de söyledikleri arasında doğru cümleler de olabilir.

Sedat Peker’in söyledikleri arasında neyin doğru, neyin yanlış olduğunu anlamak için objektif ve tarafsız bir soruşturma yapılmalıdır.

Peki, Sedat Peker hangi konuda doğru söylemiş olabilir? Sanırım yer ve zaman konusunda verdiği bilgilerin doğruluk derecesi yüksektir.

Ayrıca Sedat Peker Mafya ve Derin Devlet ile bağlantılı olduğu için özellikle bunlar ile ilgili açıklamaları dikkate alınmalıdır.

İnsanların kafalarında soru işareti bırakmamak adına ve neyin doğru, neyin yanlış olduğunu ortaya çıkarmak için tahkikat yaptırmak gerekir.

Aksi takdirde araştırma ve soruşturma yapılmasa söylenenler doğru olabilir algısı insanların kafasına yerleşebilir.

Bunun dışında mafya ve Derin Devlet ilişkileri örümcek ağı gibi Türkiye’yi sarıp Türkiye mafyaya ve Derin Devlet’e teslim edilmiş olunur.

Geçmiş dönemlerde Derin Devletin etkili aktörleri diye ifade edilenler hakkında söylenenler tarafsız ve objektif bir şekilde soruşturulmalıdır.

Sedat Peker’in söyledikleri kadar Onu, söylediklerine iten sebeplerin neler olduğu konusunda da analiz ve araştırma yapılmalıdır.

Aksi takdirde Devletin hukuki yönü tartışmaya açılacağı gibi Amerika gibi pozisyon almak isteyen Ülkelere de yol açılmış olur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?