ŞİKÂYETLER ÜZERİNE…

ŞİKÂYETLER ÜZERİNE…
06-09-2021

Son günlerde okuyuculardan Batman Belediyesi ile ilgili birçok şikâyet almaya başladık.

O kadar çok şikâyet duyduk ki, şikâyetleri köşemize taşımak zorunda kaldık.

Gerçi yeri gelince bu şikâyetleri ilgililere bildirmek isteriz. Vatandaş ile ilgililer arasında köprü olduğumuza inanıyoruz.

Zira vatandaş bir sorun olduğunda hizmeti veren ilgililere ulaşamamaktadır. Yanlış anlaşılma durum tam olarak bilinmediği zaman oluşmaktadır.

Durum tam olarak anlaşılınca belki de şikâyetler azalacaktır. Şikâyetler azalıp yapılan hizmet de takdir edilebilir.

Ayrıca toplam kalite için hizmet alanların dönütü gereklidir. Bu dönüt olmadığı müddetçe hizmet kalitesinin yükseltilmesi de mümkün olmayacaktır.

Dolayısıyla vatandaşa hizmet veren kurumların zaman zaman hizmet verdikleri kişilere bilgi vermesi faydalı olacaktır.

Bu bilgi basına duyuru şeklinde olabileceği gibi yapılan mahalle toplantılarında da yapılabilir. Gerçi Vali Bey bu konuda bir ilki başlattı.

Vali bey mahalle toplantılarını başlatarak mahallelinin sorunlarını dinlemekte ve çözüm yollarına gitmektedir.

Bazı konularda bilgi ulaşmamış veya bilgi ulaştığı halde tam olarak anlaşılamamış olduğu için şikâyetler devam etmektedir.

En çok şikâyet edilen konu Batman sokaklarının içme suyu, kanalizasyon vs hatları için kazılması ve öyle bırakılmasıdır.

Vatandaş neden tüm mahalle ve sokaklar aynı anda kazıldı? Peyder pey kazılamaz mıydı? Ya da kazılan sokaklar sıra ile kapatılamaz mıydı? Diye soruyor.

Bir mahallenin sokakları kazılıp kapatıldıktan sonra diğer mahalleye geçilemez miydi? Ya da tüm sokaklar kazılsa dahi ilk kazılan kapatılamaz mıydı? Diye ilave ediyor.

Yetkililer ise asbest kaplı içme suyu borularının kanserojen olduğunu(ki bu sorunun ne zaman çözüleceğini basın toplantılarında Vali beye ben de sormuştum) söylemektedirler.

Uzun zaman öncesinde değişmesi gereken bu boruları halkın şikâyet etme riskine rağmen halkın sağlığı için değiştirmeye karar verdiklerini söylemektedirler.

Uzun zamandır halkın böyle hizmet almadığını ve bu hizmetin daha önce yapılmamasından dolayı bu tür bir aksaklığın yaşandığını ifade etmektedirler.

Bir şikâyet de vefat nedeniyle vefat edenin adına olan su aboneliğini başkası adına aktarmak isteyince eski aboneliğin kapatılıp yenisinin açılması ile ilgilidir.

Buna göre eski abonelik kapatılıp yatırılan depozito güncellenmeyip eski haliyle ödenmekte yeni açılan abonelik için ise güncel miktarda depozito alınmaktadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?