SİYASET KIZIŞIYOR

SİYASET KIZIŞIYOR
23-01-2023

14 Mayıs 2023 tarihi seçim için telaffuz edilince siyasette hareketlilikler başladı. Tartışmalar ve ziyaretler aralıksız devam ediyor.

İlk olarak şunu söylemek gerekir ki muhalefet Cumhurbaşkanı seçiminin bir kişi için en fazla iki defa olacağını iddia etmektedir.

İktidar partisi ise sistem değişikliği olduğu için önceki sistemde seçilen bir kişinin sayıya ilave edilmemesi gerektiğini söylüyor.

Bu tartışma daha çok devam edecek gibi görünüyor. Bunun sonucu ne olacak hep beraber izleyip göreceğiz.

Ancak şu kadarını söyleyeyim ki, bu tartışma bana göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlere girmesini engellemeyecek.

14 Mayıs 2023 tarihinin seçim tarihi olarak belirlenmesi Kılıçdaroğlu’na soruldu. Kılıçdaroğlu kendileri açısından bu tarihin problem olmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu kendilerinin de artık millete gidilmesi gerektiğini söylediklerini ifade etti. Dolayısıyla seçime hazır olduklarını söyledi.

Diğer taraftan Ekrem İmamoğlu bir takım çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmaları tek başına mı yapıyor? Yoksa altılı masadan bir takım liderlerle beraber yapıyor?

Ekrem İmamoğlu’nun Meral Akşener ile ittifakları olup Akşener İmamoğlu’nun aday olmasını istiyor. İmamoğlu’nun çalışmaları Akşener desteği ile mi yapılıyor?

Ekrem İmamoğlu ilk olarak Kastamonu’nun Daday ilçesine gidip miting havasında açılış yaptı. Bu bir bakıma bir start oldu.

Bunun dışında ilk açıklamaya göre Ekrem İmamoğlu on beş yer gezip miting gerçekleştirecek. Bu çalışmalar Kılıçdaroğlu’na rağmen yapılmaktadır.

Kılıçdaroğlu İmamoğlu’nun alternatif çalışmalarına nasıl tepki verecek? Hep beraber izleyip göreceğiz. Daha da önemlisi altılı masa nasıl tepki verecek.

Altılı masa liderleri şimdilik seçim sonucunda kendilerinin desteklediği adayın yardımcısı olacakları düşüncesini benimsemişlerdir.

Diğer taraftan Cumhur ittifakı yeni ittifak çalışmaları yapmaktadır. Bu ittifak çalışmaları ile oy oranı artırılmak istenilmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştü. Ayrıca Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüştü.

Bu görüşmelerde büyük ihtimalle ittifak ve ittifakın hangi şemsiye altında yapılacağı ile görüşmeler yapıldı.

Son viraja girilirken bir siyaset kazası yaşanmaması için eldeki tüm imkânlar kullanılmaktadır. Bunun için olası tüm destek ve ihtimaller değerlendirilmektedir.

Demirel’in meşhur bir sözü vardı. “Siyasette 24 saat çok uzun süre bir süredir” sözü burada söylenmesi gerekir.

Zira daha önümüzde üç buçuk aydan fazla bir süre var. Bu süre birçok olaya ve birçok duruma gebedir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?