SİYASETTE NELER OLACAK?

SİYASETTE NELER OLACAK?
28-03-2023

Siyasette neler olacak? Hep beraber göreceğiz. Ancak çok sıcak günlerin bizi beklediğini tahmin ediyorum.

Mevsim bahar ve henüz hava yeterince ısınmadı. Havalar ısınmasa da siyasi partilerde havalar ısınmaya başladı.

Özellikle İyi partide havalar ısınmaya ve kazan kaynamaya başladı. İyi partide Yavuz Ağıralioğlu’nun Millet ittifakına tepki vermesi belki ilktir ancak bu son olmayacak.

Millet ittifakının milliyetçi cephesini oluşturan İyi partide sular durulmayacak gibi görünüyor. Ağıralioğlu’nun çıkışından sonra başka kişiler de duruma tepki gösterecek.

İyi partide oyların eridiğini ve kopmaların yaşanabileceğini gören parti ileri gelenleri bunu durdurmak ve öncü olmak için yarış içine gireceklerdir.

İyi partide seçim sürecinde farklı tepkiler ortaya konacaktır. Belki de iyi parti dönüm noktasında çok kritik kararlar verecek.

Diğer taraftan Cumhuriyet Halk Partisindeki ulusalcılar da HDP’nin altılı masaya katılımı ile tepki vermeye başlayacaklardır.

Bu neden böyle oluyor? Diye baktığımızda altılı masada bulunan partilerin tabanları farklı olduğu için bir arada olmaları çok zordur.

Bir partinin seçmeni diğer bir partiye tepkili olduğu için bir arada bulunmaya tahammül edemez. Dolayısıyla partilerin bu durumda kendi seçmenini konsolide etmesi zordur.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ise iddialı bir şekilde seçime hazırlanmaktadır. Muharrem ince seçime kadar bu iddiasını sürdürecektir.

Eğer seçim ikinci tura çıkarsa belki o zaman Muharrem İnce Kılıçdaroğlu lehine çekilir. Ancak o zamana kadar iddiasını sürdürecektir.

Cumhur ittifakının bileşenleri ise daha homojen gözüküyor. Ancak orada da BBP ve MHP’nin HÜDA PAR’a karşı ilk zamanlarda itirazları vardı.

Ancak bunu yüksek sesle dile getirmiyorlardı. Sonralarda bu itirazları HÜDA PAR televizyonlarda çıktıkça azalmaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi anketlerde farklı sonuçlarda gösterilse de bıçak sırtında geçecek diye tahmin ediyorum.

Birinci turda kazanan çok fazla bir farkla kazanmayacaktır. İkinci tura kalırsa denklem çok farklı bir şekilde sonuçlanabilir.

Birinci tur ile ikinci tur arasındaki süreçte kıran kırana bir mücadele olacaktır. O zaman dağılmalar da olabilir.

Her ne olursa olsun milletin ve memleketin hayrına bir seçim olmasını temenni ediyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?