SİZDEN GELEN ŞİKÂYETLER

14-09-2020

Geçen haftaki yazımda Sizden gelen şikâyetlerin bazılarını yazmaya çalıştım. Ne de olsa buradaki vazifemiz sizin sesiniz olabilmektir.
Sizin sesinizi buradan duyurabilirsek kendimizi mutlu addedeceğiz. Onun için bize yansıyan şikâyetleri olabildiğince buradan duyuracağız.
Geçen haftaki yazımda Özel hastaneler ile ilgili vatandaştan gelen şikâyetleri irdelemeye ve anlatmaya çalışmıştım.
Özel hastanelerin ardından Karayolları ile ilgili şikâyeti aktarmaya çalışmıştım. Bu şikâyet Güney Çevre yolu ile ilgili olup yolun açılmaması hala sıkıntılara yol açmaktadır.
Bu hafta ise DEDAŞ yani Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi ile ilgili şikâyetleri aktarmaya çalışacağım.
Öncellikle genel bir şikâyet olarak şunu aktarmam gerekiyor ki, Elektrik Faturalarının yüksek gelmesi vatandaşın çoğu tarafından rahatsız olunan bir durumdur.
Vatandaş genel olarak faturanın yüksekliğinden şikâyet ederken sayaçların kilitlendiğini dolayısıyla sayaçları göremediklerini belirtmektedirler.
Sayaçların pano içinde olması, pano kapağının kapalı olması sayaç endekslerinin görünmesini engellemektedir.
Sayaç endekslerinin görünmemesinden dolayı abone, sayaç endekslerini fatura ile karşılaştıramamaktadır.
Bu arada DEDAŞ bazı yerlerde Havai hat enerji kablolarını ve direkleri sökerek yer altı kabloya dönüştürmektedir.
İşte bu dönüşümün yapıldığı yerlerde de bazı vatandaşlar sonuçtan memnun olmayıp şikâyetlerini bize bildirmektedirler.
Bu şikâyetin özü şudur ki, esnaf Dağıtım Panosunun Dükkânının önüne konulduğunu ve bu Panonun geliş-gidişi engellediğini söylemektedir.
Doğal olarak Panoların kaldırımda yer işgal etmesi Kaldırımda yürüyenler için bir engel olup yürüyüşü kısıtlamaktadır.
Ayrıca çevre kirliliği de oluşturup bu Panoların Kamu ortak alanlarında bulunması Kamu hukuku açısından da uygun değildir.
Bu Panoların orta yere konmasındansa daha kapalı ve görünür olmayan yerlere konulması daha uygun olacaktır.
Bir diğer konu ise DEDAŞ tarafından Vatandaşa enerji verilmesi ile ilgili olup vereceğim örnek hayli ilginçtir.
Vatandaş diyor ki; Gercüş’ün bir köyünde bir ev inşa ettim ve DEDAŞ’ tan buraya elektrik hattı çekilmesi konusunda talepte bulundum.
DEDAŞ bu işin hemen olamayacağını ellerindeki imkânlara göre en az iki sene süreceğini söylediler.
Malzeme olmadığını ve malzeme temini ayrıca işçilik vs gibi konular ileri sürülünce malzemeyi temin ederek kendi imkânlarımla bu işi yapmaya karar verdim.
Derken Direk ve kablo temin ederek bu işin montajının yapılması için girişimlerde bulunarak kendi imkânlarımla işi gerçekleştirdim.
Havai hat ve Direk montajlarını tamamlayarak DEDAŞ’a başvurdum. DEDAŞ bu hattın tarafımdan gerçekleştirildiği için özel hat olduğunu söyledi.
Özel hatların ise devralınmadığı ve arızaların ve diğer bakım onarımların özel hat sahibi tarafından gerçekleştirildiğini söylediler.
Bu tür bir cevap ile ben ortada kaldım. İşi kısa sürede bitirip enerji almaya dönük niyet ve çalışmalarım adeta boş yere harcanmışçasına bir tür davranış beni hayal kırıklığına uğrattı.
İşte vatandaşın söylemleri ve şikâyetleri bu şekildedir. İnşallah DEDAŞ bu söylemleri ve şikâyetleri dikkate alıp çözüm yoluna gider.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?