SOKAKLARDAN KURTARALIM!

27-03-2018

Çocuklarımız, gençlerimiz, çocukluk ile gençlik arası olanlar.

Ne yaparlar, ne ederler?

Geçen gün bir dostum ile konuşurken neden konu ile ilgili yazı yazmıyorsunuz diye sitem etti.

Sitem ettiği konu gençler ile ilgili yazı olmakla beraber gençlerin spor faaliyetleri alakalı idi. Aslında gençler ile ilgili düzinelerce yazı yazmıştım.

Ancak gençlerin spor faaliyetleri ile alakalı yazı yazmamıştım. Spor yazarı olmadığım için spor yazılarını spor yazarları arkadaşlara bırakmıştım.

Lakin konu gençlerin sokaklardan kurtarılıp; futbol, basketbol, voleybol sahalarına yönlendirmeleri olunca ilgimi çekti.

Spor yazarı spor müsabakasının; skoru, oyuncu performansı, oyunun gidişatı ile ilgilenir.

Ben de sosyal sorumluluk alanlarına eğilirim.

Gençlerimiz okul okumayanlar, iş bulamayanlar ya da futbola merak salanlar, sahada yetenekli olanlar, futbol altyapısında yetişince gelecek vaat edenler…

İlimizde spor ile ilgili yapılması gerekenlere bir göz atmak gerekir. Futbol sahaları yeterli mi? Basketbol, Voleybol, Güreş vs ne yapılabilir?

Daha önceki yazılarımda da Belediyenin spor tesisleri kurma girişimlerini, projelerini umut verici gelişmeler olarak zikretmiştim.

Ancak şu anki haliyle; spor tesisleri, futbol sahaları yeterli değildir.

Özellikle Amatör liglerin antrenman sahaları yetersiz.

Batman da ASKF(Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu) bu konuda çalışma yapmaktadır. 1. Amatör ligi ve 2. Amatör ligi bulunmaktadır.

Amatör kulüplerinin sayısı otuzu geçmiş durumdadır. Elbette kulüp sayısının daha da artmasını isteriz. Zira ne kadar kulüp sayısı artarsa sokaktan o kadar çok çocuk kurtarılmış olur.

Belki de amatör kulüp sayısının artması gençliğimiz, İlimiz ve Ülkemiz için daha iyi yarınlar getirecektir.

Ancak şu anki haliyle yetersiz sayıda saha olması, antrenmanlarının yapılacağı alanların az ve yetersiz olması bu alana yönelecek gençleri, antrenörleri demoralize etmektedir.

Gerek Gençlik Spor İl Müdürlüğü, gerek Belediye, gerek Valilik gerekli girişimlerde bulunarak el birliği ile gençlerimize daha güzel yarınlar hazırlayabiliriz.     

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?