Sonuç odaklı vekilimiz

Sonuç odaklı vekilimiz
30-10-2023

Batman Milletvekilimiz Ferhat Nasıroğlu ile Çalışan Gazeteciler Derneğinin ev sahipliğinde Kristal Park’ta bir istişare toplantısı düzenlemiştik.

Bu toplantıda bazı sorunları ilettik.

Bunların başında da Batman’a mecburi atama kapsamında doktor sayısının çok düşük tutulmasıydı. Öyle ki Batman Türkiye sıralamasında en dipteydi.

Yaklaşık yüzde altmış altı gibi yüksek oran ve en fazla azalışla Batman geçen seneye göre çok düşük bir Doktor atamasına sahip olacaktı.

Bunu vekilimize söylediğimizde bizi nezaketle dinleyerek dürüst bir şekilde cevap verdi. “Evet, biz de bunu kaçırdık ama sonrasında Bakan beye durumu aktardık telafisinin yapılacağını söyledi” dedi.

Gerçekten de kısa süre sonra vekilimizin Bakan beyle görüşme sonucunu elde eder olduk. Geçen hafta Batman’a 124 doktor ataması yapılacağı haberini aldık.

Sağlık Bakanlığı, 87’si devlet hizmet yükümlülüğü kapsamında olmak üzere toplamda 124 doktor atamasının Batman’a yapılacağı açıklamasını yaptı.

“İşte bu” demek geldi içimden zira Batmanlının doktor ihtiyacı had safhadadır. Batman’daki hastanelerde doktor açığı var.

Vekil Ferhat Nasıroğlu yaptığımız görüşmelerde sonuç odaklı olduğunu söylemekteydi. Konuşmaktan çok icraata gereksinim olduğunu dile getiriyordu.

Sonuç odaklı olduğunu bu icraat ile görmüş olduk. Vekil Ferhat Nasıroğlu’nun girişimlerinin sonuç verdiğini görmüş olduk.

Vekil Ferhat Nasıroğlu’nun Batman’a katacağı çok şey olduğuna inanıyorum. Zira laf insanı değil hizmet insanı ve icraat yapmaya alışkın biridir.

Bunu yaptığı; tesislerden, yollardan, fabrikalardan, barajlardan biliyoruz. İcraatlar konusunda kendini kanıtlamış biridir.

Aynı zamanda kibar ve beyefendi kişiliğe sahip biri olarak tanıdım. İstişare toplantısında herkesi soğukkanlı ve mütevazı bir şekilde dinledi.

Yapılan eleştirileri büyük bir olgunlukla kabul etti.

İnsanlarla konuşması ego içermeyen alt perdeden idi. 

Maddi varlığını ve konumunu ön plana çıkarmayan ve insanlara ben bilirim havası vermeyen kişiliğe sahip biri.

Yıllar önce Babası rahmetli Necat Nasıroğlu ile de röportaj yapmıştık. Rahmetli Necat Nasıroğlu da insani özellikleri ön planda olan biriydi.

Ne mutlu zenginliğini ve konumunu ön plana çıkarmadan insanlığı ön planda tutanlara diyorum ve kendisini bu konuda tebrik ediyorum.

Sonuç odaklı olan Batman Milletvekilimiz bu konuda üstüne düşeni yapmaktadır.

Yapmaya devam edeceğini de umuyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?