SONUCA GİTMEK

24-06-2019

Yazdıklarım, söylediklerim, anlattıklarım; toplum adına bir katkı sunmak içindir.
Toplum ve insan adına bir sonuç elde etmek bizim için ana gayedir.
Yazdıklarımız sonucunda bazen bir netice elde ederiz. 
Bazen bir gelişme kaydedilir. Mutlu oluruz. 
Bir adım dahi ilerlenirse bir umut ışığı olur. 
Geçen hafta Belediye ile ilgili bir yazı yazarak Belediye’yi eleştirmiştik. Belediye’yi eleştirirken zabıtayı da ele almıştık.
Zabıta’nın ortalıkta gözükmediğini dile getirmiştik. Yazı sonrasında Zabıta görevini yerine getiren arkadaşlardan biri bizi aradı.
Aslında ortalıkta gözüktüklerini ancak olaylara müdahale ederken müdahale ettikleri durumla ilgili kişilerin kendilerine saldırdıklarını ifade ettiler.
Zabıta olarak görev yapmanın ne kadar zor olduğunu ifade etti. Anlattıklarında doğruluk payı vardı. Zira benzer olaylara daha önce şahit olmuştum.
Ancak yapılacak bir şey yoktu. Sonuç elde etmek için görevin layıkıyla yapılması gerekirdi. Hassasiyet bir şekilde oluşturulmalı idi.
Evet, daha önce Baro önünde kurulan üst geçit için de görevliler halkın saldırısına uğramıştı. Daha uygun bir yere kurulması gereken üst geçit Baro önüne kurulmuştu.
Maalesef sıkıntılı durumlar bazen yaşanmaktadır. Ama sonuç elde edici durumlar da gerçekleşince karamsarlığımız iyimserliğe dönüşmektedir.
...
Yeni kurulan Kadın Doğum Hastanesinin bitmesi ile mevcut Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi buraya taşınacaktır.
Peki, eski Hastane ne olacak? Eski Hastaneler yerine Dal Hastaneleri kurulması konusunda çeşitli zamanlarda yazı yazmıştım.
Özellikle Batman Devlet Hastanesinin şu anda atıl durumda olduğunu Hastanenin Göğüs Hastalıkları Hastanesi veya Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi olarak değerlendirilebileceğini yazmıştım.
Aynı şeyi şu anda Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi için de söylemiştim. Zira burası da boşaltılacak idi.
Şimdi görüyorum ki, Valimiz Hulusi Şahin Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yeni yerine taşınınca bu binayı Kalp ve Damar Cerrahisi olarak değerlendirmek istiyor.
Bu sevindirici bir durum. 
Aynı sevindirici durumu Eski Devlet Hastanesinin bir dal merkezi yapılmasında da yaşamak istiyoruz.
Sayın Valimiz Hulusi Şahin, Eski Devlet Hastanesini de değerlendirirse çok faydalı olur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?