Sorunlar ve çözümler

Sorunlar ve çözümler
29-08-2022

Bir arada yaşayan insanlar arasında sorunların çıkması kadar doğal bir şey olamaz. Önemli olan bu sorunları aklıselim bir şekilde çözümlemektir.

                Zaman zaman okurlarımızdan sorunlar ile ilgili bilgi bizlere ulaşmaktadır. Bazı dostlar, arkadaşlar, okuyucular sorunlarını bize iletmektedirler.

                İnsanların sorunlarını çözmek adına iletmek veya en azından çözüme katkıda bulunmak bizim için gurur duyulacak bir durumdur.

                Geçen günlerde bir dostum gece vaktinde Jiyan Park civarında yüksek gürültülü seslerin uzun süredir devam ettiğini söyledi.

                Gecenin geç saatlerinde oturduğumuz sitenin içerisinde Gelin getirmeden mütevellit gürültü yapıldığını, korna çalındığını, müzik eşliğinde oynandığını hatırlıyorum.

                İnsanların düşüncesizliği maalesef her tarafta sürmektedir. İlkçağda dahi yaşanmayan yabaniliğin hüküm sürdüğü çağımız bir garip çağdır.

                Düşünen, sorgulayan ve hakka hukuka riayet eden insanların sayısının giderek azaldığı bir çağda yaşıyoruz.

                Akabinde hakkı hukuku yerine getirmekle yükümlü görevlilerin bu durumlara müdahale etmesi de söz konusu değildir.

                Bu şekilde başlamış iken İlimizde gözlemlediğim bazı sorunları daha dile getirip kendimce çözüm önerilerini dile getireyim.

                Malumunuz yaz aylarında, İlimiz çok sıcak ve bir yerden diğer bir yere gitmek için toplu taşımalar kullanmak da bazen sıkıntı veriyor.

                Şehir içi minibüsler; hem pahalı, hem kirli hem de klimalar açılmadığı için yolcu için eziyet oluşturmaktadır.

                Belediye otobüsleri nispeten; daha ucuz, daha temiz ve genelde klimalar açılmaktadır. Genelde diyorum çünkü bazen klimaların açılmadığına şahit oluyorum.

                Klima açmayanlara sorulduğunda arızalı diyorlar. Klima açmayanların sayısı artınca sormayı da terk ediyoruz.

                Klima açılmamasının sebebi arızalı olmasından kaynaklı olsa da klima arızasına müdahale edilip arıza süresini uzatmamak lazım.

                Belediye otobüsleri Şehir içi minibüslerine göre daha nitelikli dedik. Ancak Belediye otobüslerinin de sayısı azdır.

                Belediye otobüslerinin sayısı az olunca duraklarda çok beklemeniz gerekiyor. Yazın sıcağında beklemek de işkence oluyor.

                İlk çözüm olarak Otobüs sayısının artırılması gerekir diye düşünüyorum. Daha da ötesi duraklara klima koymak gerekir.

                Tunceli gibi İlimize kıyasladığımızda çok daha serin olan bir yerde Klimalı duraklar var ise neden bizde de olmasın?

                Kapalı mekânlara sahip klimalı duraklar ilimiz için çok faydalı olacaktır. Ancak hırsızlık olaylarını önlemek için duraklara bir de kamera koymak gerekir.

                Diğer bir icraat eksikliği olarak Halk ekmek veya Belediye ekmeğin üretilmesi ve birçok yerde özellikle de yoksul kesimin çokça yaşadığı bölgelerde satış ofisleri kurmak olarak zikredilebilir.

                Malumunuz ekmek fiyatları yükseldikçe yükseldi. Yoksul kesimin ana tüketim maddesi olarak ekmek zikredilebileceği için ucuz ekmek üretmek çok faydalı olacaktır.

                Belediyenin sosyal yönü bu dönemde öne çıkarılması gerekir. Bu konuda ne yapılabilecekse yapılmalıdır diye düşünüyorum.

                Ayrıca yapılabilecek bir şey de Belediyenin büyük bir sera vasıtasıyla sebze ve meyve üretmesi ve böylelikle halka ucuz sebze ve meyve sunmasıdır.

                Halk seraları vasıtasıyla sebze ve meyve ürettikten sonra halk manavları ile bu sebze ve meyveleri ucuza satışa sunmak hayat pahalılığına bir nebze de olsa derman olacaktır.

                Zaman zaman halkın sorunlarının neler olduğunu gözlemleme imkânım olmaktadır. Bunlara çözüm önerilerini kendimce sunuyorum. Bazılarının çözüldüğünü görmek beni mutlu ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?