SURİYE’DE SAVAŞ NEDEN BİTMİYOR?

17-04-2017

            Suriye’de yıllardır süren bir savaş var. Dünya buna duyarsız. AB, ABD, Rusya isterlerse bir günde durduracakları savaşı yıllardır sürdürmektedirler.

            Olan masum insanlara olmaktadır. Masum yavrucaklar ölmekte, aileler parçalanmakta, sağ kalan çocuklar yetim, sağ kalan kadın ve erkekler dul kalmaktadır.

            Her gün onlarca insan yaralanmakta ya da ölmektedir. Batı duyarsız ve hissiz. Peki, İslam cephesi ne durumda? İran Şii mezhepçiliği yapmakta, Suudi selefiliği körüklemektedir.

            Arap ülkeleri zevk ve safa içerisinde Petrol dolarları yemekte ve peşkeş çekmektedir. Dünya Suriye’deki vahşete karşı hem sağır, hem kör kalmış durumdadır.

            Suriye’de kaç yıldır devam eden savaş süresince özellikle ABD, İngiltere ve Rusya menşeli silah kartellerinin büyüme oranlarına baktığımızda savaşın neden devam ettirildiğini gayet iyi anlıyoruz.

            Evet, bir yerlerde savaş olacak ki, vampirler kan emsin. Bu da özellikle Müslümanların kanı ise vampirlerin daha da iştahlanmasına neden olacaktır.

            Efendim neymiş kimyasal silah kullanılmış. Kimyasal ya da konvansiyonel ne fark eder? İki tür silahla da ölüm olmuyor mu?

            Her gün onlarca, yüzlerce insan konvansiyonel silahlarla öldürülünce neden sesiniz çıkmıyordu? Tabii bu demek değil ki kimyasal silahla ölüm olsun.

            Ancak her tür silaha karşı çıkmak lazım. Silaha karşı çıkamıyorlar çünkü kendileri silah satıyorlar. Diyorlar ki, kimyasal silah kullanma! Bizim konvansiyonel silahları kullan!

            Konvansiyonel silahları kullan ki, insanlar hem ölsün hem de binalar ve şehirler harap olsun. Yıkılan bina ve şehirleri imar edecek firmalarımız da sonra nasiplenmiş olsun.

            Önce silah fabrikalarımız kazansın. Sattığımız silahların yakıp yıktığı şehirleri onarmak için inşaat firmalarımız devreye girip kazansın.

            Batı cephesi böyle yani. Hem yıkarken kazanır, hem de yaparken kazanır. Olan Müslüman halka olur.

Kimyasal silahın kullanıldığı yerlerde İsrail’in “Büyük İsrail Devleti” kurma hedefleri olduğu için toprağın uzun yıllar etkisizleşmesini istemez.

İsrail Kimyasal silah üretimi yaparken komşularından hiçbirinde kimyasal silah olmasını istemez. Zira kimyasal silahı, kendine karşı kullanılmasa dahi bir tehdit olarak görür.

Uluslar arası barış için kurulduğu öne sürülen BM’in ne yaptığına bakalım. BM (Birleşmiş Milletler)  büyük 5 Devletin oyuncağı olmuş durumdadır. 1950’lerde kurulan bu uluslar arası örgüt sömürgeci 5 büyük Devletin (ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin) hegemonyası altındadır.

Dolayısıyla güya barış için kurulduğu öne sürülen bu uluslar arası örgütten mazlumların ve mağdurların yardımına koşmasını beklemek hata olur.           

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?