TOPLUMUN TEMELİNE DİNAMİT!

15-10-2018

Toplumun temel birimi aile’dir. Aile yapısı ne kadar sağlam ise Toplum da o kadar sağlam yapılı olur.

Aile kuracak gençlerin, aile kurma aşamasında gösterdikleri tavır ve davranış sağlıklı bir Aile kurma açısından çok önemlidir.

Kısa birlikteliklerin, geçiçi birlikteliklerin ve modernizmin argümanlarından olan “Flört” denilen görüşmelerin Aile kurmada zehir rolüne sahip olduğu bilinmelidir.

Gençlerin görüşmelerinde ölçüsüz olma, ebeveynlerin görüşmelerden bihaber olması ve hayâsızlığın alıp başını gitmesi toplumun temeline dinamit koymaktır.

Buluşmalar, görüşmeler ve tüm bunlara kılıf uydurmalar kendini kandırmadan ibarettir. “Minareyi çalan kılıfını uydurur” misali söylemler peşi sıra gelmektedir.

Neymiş efendim; “Birbirimizi tanıyoruz!”, “Sevgili değiliz ki!”, “Sadece görüşüyoruz!”,”Bu devirde herkes böyle!” vs.

İşte tüm bu söylemler işi normalleştirme çabalarıdır. Ama nafile bir çabadır. Çünkü zamanın ilerlemesi ile değerler kaybolmaz.

Yeni bir yüzyılla girmek, çağlar aşmak ilkesizlik, ölçüsüzlük anlamına gelmez. Üstelik görüntüleri ile ilkeli, inançlı ve ölçülü oldukları hissi verenler bunu yaparsa vay halimize…

Elbette başörtülü, başörtüsüz tüm genç kızların duruşları ile hareketleri ile insan olmalarından kaynaklı ölçülü olmaları gerektiğini söylüyorum.

Ancak başörtülü olanların daha hassas olmaları gerektiğini çünkü bir değeri, bir duruşu ve bir inançları olduğunu bilmeleri ve hatırlamaları gerektiğinin altını da çiziyorum.

Başörtülü olmakla bir duruş sergileyenler, bir vizyon çizenler ve bir misyon yüklenenler; bunun gereğini de yapmalıdırlar.

Aile kurma aşamasında bu duruşlarını, bu ilkelerini inançlarından aldıkları ile kıyaslayarak ona göre hareket etmeleri kendilerinden beklenir.

İnançlı, imanlı ve hayâlı gencin tavır ve davranışları öncellikle insan olmasıyla  özellikle de inancının belirlemiş olduğu ölçü ve ilkeleriyle belirlenir.

Çağın saptırabilecek ve yozlaştırabilecek argümanlarına; ahlaksızlaştırabilecek yeni uygulamalarına karşı kendi değerlerini, ilkelerini ve duruşlarını iyi bilmeli ve duruşunu sergileyebilmelidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?