TRAFİK ALLAK BULAK!

05-11-2018

Her geçen gün trafik sıkışıklığı artıyor.

Küçük bir İlde olmamıza rağmen büyük bir ilin sıkışık trafiğindeymişiz gibiyiz.

Yollar dar, otopark sorunu var, arabalar çok.

İmar ve iskân almış binaların altında otopark olması gerekirken maalesef otopark yapılmamış.

Binaların altında otopark yapılması gerekirken yapılmamasından dolayı buna neden olan Belediye yönetiminin trafik sıkışıklığının oluşmasındaki vebali ve kabahati büyüktür.

İlimizde trafik kurallarına uymamak alışkanlık haline getirilmiş.

Neyse ki yeni ceza miktarları ve uygulamaları sürücülerin birazcık olsun toparlanmasına vesile oldu.

Ancak o kadar sorun var ki, hangisini söyleyelim bilemiyorum.

Hazmedilmemiş zenginlikleri ile babalarının arabasını altına çekmiş gençlerin duyarsız ve sorumsuz araç kullanmaları mı?

Şehir içi minibüslerin tıka basa yolcu bindirmeleri, aşırı hız yapmaları, kuralsız araç kullanmaları ve yolcu için rasgele her yerde durmaları mı?

Öğrenci servislerinin kontrolsüz araç kullanmaları, haddinden fazla öğrenci taşımaları, aşırı hız yapmaları, yüksek sesle müzik açmaları ve trafiği dikkate almamaları mı?

Ehliyetsiz araç kullanan gençlerin yüksek sesli müzik ile dışarıyı rahatsız etmeleri, makas atmaları, drift yapmaları, yüksek sesli abartılı egzoz takmaları, yaya geçidini dikkate almamaları mı?

Bu ve buna benzer birçok sorun var şu anda. İyi uygulamalar ile bir nebze de olsa trafik sorunlarının üstesinden gelebiliriz sanırım.

Örneğin drone uygulaması güzel bir uygulama olarak gözükmektedir.

Bir kısım yerlerde kısmi zamanlı bir uygulama gerçekleştiriliyor.

Ancak yetersiz olarak görüyorum.

Ana caddelerin tümünde drone uygulaması, kısmi zamanlı olarak değil gün içinde ve özellikle trafiğin yoğun olduğu zamanlarda     devam ettirilmelidir.

Ehliyetsiz araç kullanan gençler; aşırı hız yaparken, drift yaparken, makas atarken, yaya geçidindeki yayaları tehlikeye atarken öncellikle ve acil olarak cezai ve hukuki yaptırımlar uygulanmalı ve trafikten men edilmelidirler.

Sürücülerin seyir halinde iken telefon ile konuşmaları, emniyet kemeri takılmaması, sigara içilmesi, geçiş üstünlüğüne uyulmaması, kırmızı ışığa riayet edilmemesi, sinyal kullanılmaması, yayalara geçiş üstünlüğü verilmemesi sık sık ihlal edilen trafik kurallarıdır.

           

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?