YENİ YIL, YENİ UMUTLAR

YENİ YIL, YENİ UMUTLAR
09-01-2023

Yeni bir yıla adım attığımız bugünler bizim için aynı zamanda yeni umutlar anlamına geldi. Yeni yıl her zaman bir dönüm noktası olmuştur.

İnsan nefes aldığı müddetçe umut beslemeli. Nefes almak demek, zaten insan için umut demek, ümit demek, ışık demektir.

İnsan kendini yenilemeli, yeni bir sayfa açmalı tertemiz ve bembeyaz. İnsan ömrü aslında sürekli yinelenen ve yenilenen bir döngü içindedir.

Her gün biterken bir sayfa kapanır. Uyku ile o günün kapanışını yaparız. O gün ömür sayfamıza bir şeyler yazmışımızdır.

Ertesi gün uyandığımızda bize tertemiz ve bembeyaz bir sayfa verilmiştir. Yaşayarak o günün sayfasını doldurmaya çalışırız.

İrademiz içinde olan hareketleri yaparak sayfa içine bir şeyler yazmaya başlarız. Yaptığımız hareketler, davranışlar iyi veya kötüdür.

İyi veya kötü olarak yaptığımız hareketleri geriye dönüp değiştirme imkânımız yoktur. Ancak bir sonraki sayfa için iyiyi yapma şansımız ve umudumuz vardır.

Eğer sabah uyanıp yaşıyorsak iyi yapma şansı verilmiş demektir. Bu fırsatı yakaladığımız için şanslıyız ve umutluyuz.

Yaptığımız kötülüğü tarafsız hale getirmek ve iyilik sayısını artırma için çabalayan insan kendine verilen fırsatı yakalamış demektir.

İnsan kalbi bir televizyonun ekranı gibidir. İnsanın yaptığı her kötülük televizyon ekranındaki bir pikselin kapanması gibidir.

Kötülük arttıkça pikseller kapanır. Pikseller kapandıkça görüntü silikleşir ve netlik kaybolur. Öyle bir hale gelir ki artık görüntü kaybolur.

Oysa yapılan kötülükten sonra yapılan iyilik kapanan pikselin tekrar açılmasına neden olur. Pikselin açılması görüntünün tekrar görünür olmasına neden olur.

Sürekli kötülük yapanların kalbi karardığı için görüntüyü görmezler. O yüzden yanlışı doğru, doğruyu yanlış zannederler.

İşte bu yüzden yeni yıla girdiğimiz bugünlerde geçen yılın bilançosunu yapmalı ve yeni verilen sayfalara iyilik geçirmeliyiz.

İyilik geçirmeliyiz ki, kapanan piksellerimiz tekrar açılsın. Tekrar açılsın ki, görüntümüz net ve berrak olsun.

Böylece neyin doğru, neyin yanlış olduğunu fark edelim. Basiretimiz açılsın. Hikmet gözüyle bakma imkânına sahip olalım.

Yoksa yoldan çıktığımızı ve saptığımızı fark edemeyiz. Fark edemediğimiz bu sapma yüzünden uçuruma yuvarlanıp gideriz.

Yeni yıl bizim için umut olmalı. Yeni fırsat olarak görmeli ve bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?