YETER ARTIK!

16-09-2019

Yeter artık diyoruz bu asayişsizliğe.Yeter artık bu kan dökmeye.Nedir bu şiddet? Ne kadar da çabuk öfkelenip silaha sarılıyoruz.
Yazık değil mi ölene? Yazık değil mi öldürene? Öleni anladık da öldürene neden yazıktır? Onun da hem Dünya’sı hem de Ahireti kararıyor da ondan söylüyoruz.
Ölen mezara gidiyor. Öldüren de hapishaneye. Ama onunla kalmıyor. Öldürenin de Dünya sonrası hayatı yani Ahiret hayatı da mahvoluyor.
Nitekim ayeti kerime de;” Kim bir mü'mini kasıtlı olarak (taammüden) öldürürse cezası, içinde ebedi kalmak üzere cehennemdir. Allah ona gazaplanmış, onu lanetlemiş ve ona büyük bir azab hazırlamıştır” (Nisa-93) denilmektedir.
Buradan da anlaşılıyor ki, bir masum cana kıymak bitip tükenmek, yani mahvolmak demektir. O halde fütursuzca adam öldürmek de neyin nesi?
İnsanlar nasıl bu hale gelebiliyor? Ufak bir mesele yüzünden nasıl silaha sarılıyor ve cana kıyabiliyoruz?
Her şeyden önce eğitimsizlik ön plandadır. Bunun içinde İslami eğitim de bulunmaktadır. İslami eğitim ile karınca incitmeyen ataların torunları tavuk keser gibi insan kesmeye başladı.
Köpek yavrularının rahatsız olmaması için Ordunun yönünü değiştiren bir Peygamberin Ümmeti bencil ve katil oldu.
Peygamber ne dedi, biz ne yapıyoruz? Peygamber ne yaptı, biz ne yapıyoruz? Peygamber gücün bilekte olmadığında öfkeyi yenmede olduğunu söylüyor, biz ise en ufak bir şeyde öfkeleniyoruz.
Öfkemizi yenemiyoruz, öfkemize yenik düşüyoruz ve hemen silahımıza ve/veya bıçağımıza sarılıyoruz. İşin sonunu düşünmüyoruz.
Sahi bu bıçaklar, bu silahlar nereden geliyor? Herkeste birer bıçak ve/veya birer tabanca mı var? Neden bunun kontrolü yapılmıyor?
Evet, eğitim özellikle de İslami eğitim ve sonunda Allah korkusu olması çok önemli. Ancak suça meyilli kişilerin de kontrol edilmesi gerekmiyor mu?
Neden asayiş kontrolü yapılmıyor? Bıçak taşıyanlar ya da silah taşıyanlar için sürekli bir kontrolün yapılması gerekmiyor mu?
Gördüğüm kadarıyla asayiş kontrolleri çok fazla yapılmıyor. Üstelik her tarafta mobese veya sabit kameralar var iken asayiş için neden bunlardan faydalanılmıyor?
Son aylarda asayiş olayları bariz bir şekilde arttı. Bunun önleminin bir an önce alınması gerekir.
Vahşi bir şekilde işlenen otogar cinayeti, pusu ile işlenen bekçi cinayeti, otogar arkasında işlenen silahlı yaralama, Kültür mahallesi pazarında işlenen cinayet son günlerde meydana gelen olaylar.
Sizce de bu olaylar giderek artmıyor mu? Artık bunlara dur denilmesi gerekmiyor mu? Bunların önleminin alınması gerekmez mi?
Yazık günahtır insanlar yetim kalıyor, insanlar cezaevlerine giriyor, insanlar hayatlarının baharında mezara giriyor.
Sosyologlar ve Psikologlar neden konuşmuyor? Nedir bu olanlar? Nedir bu şımarıklıklar? Nedir bu öfke ve barbarlıklar?
Bir insanı öldürmek öyle basit bir olay olmaması gerekir. Bir masum insanı öldürmek kâinatı öldürmekle eşdeğer tutulmuştur.
“Kim bir cana kıymamış veya yeryüzünde fesat çıkarmamış birisini öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibidir” (Mâide Sûresi-32)
Öyle bir hal almış ki, neredeyse her gün tüm insanlık öldürülüyor. Ancak buna ses çıkaran veya bir dur diyen de yok.
Bu hal, bu gidişat iyi değil maalesef. Gerek Emniyet Müdürlüğünün, gerekse Diyanetin bu olayların sona ermesi için ya da minimuma düşmesi için yoğun çaba sarf etmesi gerekir.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?